Wat hebben washitape en afplaktape met elkaar gemeen? De een is decoratief, de ander praktisch. Maar met beide kan je een supercoole autobaan knutselen op je livingvloer of zelfs op het terras buiten. Doe je mee?

Wat hebben we nodig?

  • Washitape of afplaktape (dat mag zelfs in verschillende kleurtjes)
  • Speelgoedauto’s
  • Gekleurd papier/ schaar/ stift voor de uitgebreide versie

Hoe gaan we te werk?

  1. Zorg natuurlijk eerst voor een propere ondergrond. Eens goed stofzuigen/ keren en snel met een vochtige doek erover zodat de tape toch goed blijft plakken.
  2. Bedenk een parcours. Ga je racen of rijdt je liever door de stad? Zorg alvast voor voldoende parking, want die kan je gebruiken!
  3. Dan is het tijd om de tape te plakken. Zowel washitape als afplaktape laat geen sporen achter en is gemakkelijk af te scheuren.

Spelenderwijs leren

Ik zei toch dat je de parking nog ging kunnen gebruiken?

  • Kleuren: Wij plakten op de parking vormen uit verschillende kleuren. Zo konden blauwe auto’s op de blauwe parking parkeren, groene op de groene parking, wel je begrijpt mijn punt. Of we maakten er een spelletje van. Parking driehoek gaat open, parkeer je de auto daar. Knip simpelweg verschillende vormen uit gekleurd papier en plak ze op de parking
  • Sommen: Voor de oudere kindjes kan het ook leuk zijn om sommen te plakken op de parking. Zoveel auto’s mogen er op die parkeerplaats. En als deze correct is, plak je er een nieuwe. De somkaartjes kan je hergebruiken voor andere spelletjes. Maak deze van steviger papier of “plastificeer” ze. (dat kan ook door er langs beide zijden brede tape over te plakken)

Veel speelplezier!

Voorzichtig op de baan, hé!

Wat je ook kan interesseren:

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: