Geen categorie

Babybump Diary – week 20

Wauw, we zitten al in de helft! Het gaat ineens veel sneller dan enkele weken geleden. Toen dacht ik al dat ik dikker was geworden, maar in vergelijking tot nu stelde dat nog niet veel voor. Ik tel de dagen af dat ik ons klein boeleke mag verwelkomen, maar intussen geniet ik van de tijd dat ik dit schatje voor mij alleen heb.

In april was er die eerste positieve zwangerschapstest en nadien werd dit door de bloedtest bevestigd. Het was vanaf dan ook echt aftellen naar die eerste echo, wat gaat de tijd dan traag. Vooral dat zwijgen was voor mij bijzonder moeilijk! Ik ben nogal een open boek en als ik een leuk nieuwtje heb, wil ik dat ook direct aan iedereen vertellen. Maar het is me gelukt om te zwijgen tot de vroedvrouw zei dat alles in orde was,vanaf dan werd mijn zwijgplicht opgeheven!

20170809_135301

Het ergste moest toen nog komen, de misselijkheid. Ik begrijp nog steeds niet dat ze het ochtendmisselijkheid noemen, want het duurde echt volledige dagen. De WC was mijn beste vriend geworden, elke morgen kon je ons al knuffelend aantreffen. Gelukkig dat mijn vriend niet al te jaloers is.
Ik kreeg enorm veel tips om het tegen te gaan, maar niets hielp. Via Facebook ontving ik super lieve reacties, waardoor ik wist dat zoveel anderen mij waren voorgegaan. Ik stond er niet alleen voor en het is het resultaat dat telt. Gelukkig is die misselijkheid rond de 16 weken verdwenen en kan ik nu echt genieten van de zwangerschap!

20170809_135120
10 weken zwanger

Na onze 12 weken echo, hebben we een NIPT test laten doen. Ook al was onze echo in orde, we wilden toch zekerheid en ja, we wilden ook heel graag het geslacht kennen. We waren beide overtuigd dat het een meisje zou zijn. Twee weken later belde de vroedvrouw met het goede nieuws dat de test volledig in orde was en ook het geslacht was duidelijk, we krijgen een zoontje!

20170809_142646

Ondertussen zitten we bijna in de 21e week en ben ik verplicht om te zoeken naar zwangerschapskleding. Ik pas gewoonweg niet meer in mijn huidige kleren. Je zou denken, jeeeej een extra reden om te gaan shoppen. Maar dat shoppen vind ik niet zo leuk. De zwangerschapscollectie kan ik met één woord omschrijven: SAAI! Oh ja, en oubollig dus 2 woorden. Ondertussen voel ik me wel veel beter. Buiten wat spierpijntjes en af en toe een bloedneus heb ik totaal niet te klagen.

20170805_173120
20 weken zwanger: Hij zou nu ongeveer 25 cm groot zijn en 300 gram wegen.

Onze jongen is enorm actief, ik voel het al een tijdje ‘ploppen‘ in mijn buik. Gisteren heeft mijn vriend hem ook voor het eerst gevoeld, eindelijk! Dat hij zo actief is, is ook voor mij een hele opluchting. Zo maak ik mij veel minder zorgen of alles goed gaat daarbinnen. Morgen hebben we de 20-weken echo, toch weer een hele mijlpaal. Ik kijk altijd zo uit naar deze ontmoetingen met ons kleintje, maar dit keer is het toch extra spannend.

20170728_210500
Volg alle ontwikkelingen via Instagram

 

 De eerste voorbereidingen zijn ook al getroffen. Zijn kamertje is geverfd, zijn eerste auto staat klaar, de geboortelijst ligt klaar en ook de meter en peter zijn gekozen. Het is misschien wat vroeg, maar ik profiteer van elke dag dat ik mij goed voel. Er staat nog meer dan genoeg op het to-do-lijstje voor december 2017!

Het volgende op de lijst – op zoek naar een babykamer!

kiss melaniie

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: