Geen categorie

Babybump Diary – week 28

Het aftellen kan nu echt beginnen, we zijn begonnen aan het laatste trimester. De laatste 12 weken, hopelijk gaan deze wat beter dan de eerste 12 weken. Gisteren gingen we weer op babydate bij onze gynaecoloog en daar kwam ook het gevreesde suikerdrankje bij kijken inclusief bloedtest, bah bah! Jammer voor mij had de verpleegster een slechte dag en voel ik de naald nog steeds in mijn arm, ‘mooie’ blauwe sporen zijn het resultaat.


20170930_131953.jpg

Maar daar kijken we doorheen zodra onze kleine prins in beeld komt. Hij doet het uitstekend! Hij ligt met zijn hoofdje naar beneden, in de meest rare kronkel, met zijn voetjes onder mijn linkerrib. We zagen hem stampen en slikken. Na de hoofdmeting controleerde de gyne het hartje, de longen, de niertjes, het maagje,… alles was perfect in orde. Hij weegt nu 1180 gram. En toen verschoot ik, zijn geslachtsdeel (pieliewielie- zoals ik het noem) was duidelijk te zien, ook de gyne zei dat hij goed voorzien was. #proudmom!

7

Eenmaal in het laatste trimester aangekomen, zijn er veel dingen te bespreken en regelen. Maar ik zou mezelf niet zijn, als ik alles al goed op orde had.
Aangezien mijn vriend en ik niet getrouwd zijn, kon hij vanaf week 24 de baby erkennen in het Stadhuis. Dat hebben we dan ook onmiddellijk in orde gebracht. Van de toekomstige oma en opa hebben wij een leuk babykamertje gekregen, wat we samen ineen hebben gestoken. Het resultaat en leuke details kan je terugvinden op mijn instagram. De geboortekaartjes heb ik zelf ontworpen, de drukker is gekozen en de enveloppen heb ik reeds besteld. Zo kan ik op voorhand de enveloppen al adresseren en bespaart ons dit een heleboel tijd de dag zelf. Tijd die ik liever spendeer aan onze kleine prins.

20171003_115750.jpg

Er is één ding waar wij geen controle over hebben, de doopsuiker. Want meter en peter hebben aangeboden deze taak op hun te nemen. Wij blijven dus in het ongewisse tot de grote dag is aangebroken. Maar ze zouden geen meter en peter worden, als we ze niet vertrouwden. Dus ook dat komt goed! #spannend

Ondertussen kunnen vrienden en familie een gokje wagen naar de eerste letter, het gewicht, de geboortedatum, etc. van onze kleine spruit. Dat geeft toch verrassende resultaten! Of er al iemand juist zit met de letter, dat verklap ik niet.

20170910_215609.jpg

Voor mij zijn nu de rusteloze nachten aangebroken. Jammer maar helaas. Ik droom enorm slecht en word regelmatig wakker. Dit zou een voorbereiding zijn van mijn lichaam. Ik ben wel gestart met perinatale kine. Dat zijn 9 lessen om me voor te bereiden op de bevalling. Ik krijg oefeningen voor mijn buikspieren, bekkenbodem, bloedcirculatie en ademhaling. Deze herhaal ik ook regelmatig thuis. De weegschaal gaf gisteren 13!! extra kilo’s aan sinds de eerste controle. Het is niet voor niets dat mijn vriend mij vergelijkt met een olifant, walvis of schildpad die niet meer recht geraakt.

 
20170924_205921.jpg

Checklist:

Geboortekaartjes  √
Doopsuiker ( √)
Geboortelijst  √
Babykamer  √
Naam  √
Meter & Peter  √
Kraamgeld aangevraagd √
Zwangerschapsverlof doorgegeven  √

 
 
kiss melaniie
 
 

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: