Geen categorie

Babybump diary – week 33

We zijn nu week 33 van de zwangerschap, met andere woorden nog 7 weken te gaan. Ik moet dringend eens beginnen aan de voorbereiding voor de bevalling, beginnend met een kraam-en ziekenhuis koffertje. Maar dat zal voor volgende week zijn, want deze week moet ik het wat rustiger aandoen en uitzieken. Ja, wij komen net van de dokter, het verdict – rust! We mogen nu zeker geen risico nemen en met wat verhoging en keelpijn wil ik toch ook echt niemand aansteken.


IMG_20171104_133813_064.jpg

Met ons boeleke gaat het heel goed. Vorige week zijn we nog op controle geweest. Hij ligt maar niet stil en verstopt zijn gezichtje achter zijn handen. Hij had al een hele bos haar, een borsteltje gaat zeker goed van pas komen. Gek hoe je dit kan zien op een echo! Hij weegt nu 1900 gram! En ook ik ben heel wat bijgekomen, de teller staat nu op 15 kg. De zachte, kleine bewegingen in mijn buik zijn nu veel harder en bruusker. En ook de hik kan ik duidelijk voelen. Hij is enorm actief, als dat zo blijft gaan we ons handen vol hebben.

received_1572047466209364.jpeg

Op 29 weken hebben wij een 3D echo laten maken van onze prins. Na heel wat aanmoediging liet hij uiteindelijk toch zijn snoetje zien. Een half uur lang heeft hij zijn gezichtje proberen verstoppen achter zijn handen en voeten of draaide hij simpelweg naar achteren. Meewerken zat er niet echt in. Gelukkig kende de vroedvrouw heel wat trucjes om hem te doen draaien. DE vraag was natuurlijk? Op wie lijkt hij? De lippen heeft hij alvast van zijn mama. Onze nieuwsgierigheid naar ons boeleke groeit elk moment. Niet alleen hoe hij eruit zal zien, maar ook hoe hij zal zijn, ruiken, voelen,… De 3D echo was echt een mooi moment. Nu kunnen we een gezichtje plakken op hetgeen we elke avond voelen stampen en zien bewegen. Ik zou het elk gezin in verwachting aanraden!

20171105_183147.jpg

Gisteren werd ik verrast met een superleuke babyshower! Mama en ik gingen shoppen in Maastricht, maar doordat ze wat ‘last had van haar maag’ keerden we terug naar huis. Bijna thuis moest ik een sjaal voor mijn ogen binden, want ik mocht niet zien waar we naartoe gingen. éénmaal aangekomen, zat heel mijn woonkamer vol met vrienden en familie. Alles was leuk versierd en de tafel stond vol lekkers! Dat was echt genieten!

received_10212464014889375.jpeg

Ik heb ondertussen wel al heel wat geleerd tijdens de zwangerschap. Niet alles is rozengeur en maneschijn. Maar dat zal ook zo zijn als onze prins de lakens begint uit te delen. De laatste loodjes wegen het zwaarst. Momenteel heb ik vooral last van rusteloze benen en ook langere afstanden wandelen is moeilijk. Gelukkig helpen de oefeningen van de perinatale lessen. Als dat niet lukt, wandel ik rustig wat rondjes in de woonkamer, dat werkt meestal wel. Ik ben benieuwd wat mijn lichaam nog in petto heeft.

20171021_121310.jpg

Sommige dagen voel ik me echt een dikke koe of een aangespoelde walvis. Het is lang geleden dat ik mij nog eens mooi of sexy heb gevoeld. Ik kan dan ook echt genieten van een avondje uit, als ik mij nog eens kan optutten en een mooi kleedje kan aantrekken. Al is het ook heel moeilijk dat mijn favoriete kleding niet meer past. Hopelijk krijg ik na de bevalling, mijn lichaam terug.

Hoe dan ook, ik sta er niet alleen voor en dat alleen al, geeft me vertrouwen.

 

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: