Als er iets is waar alle kindjes wel eens mee spelen is het bellenblaas. Maar opgelet, dat goedje is zeker niet zo onschuldig als het eruit ziet. Een gewaarschuwd mama is er twee waard. Laat me beginnen bij het begin. Tijdens een zonnige, doordeweekse dag deed deze mama haar was. Niets speciaals. Alleen kwamen enkele kledingstukken eruit met nieuwe, vieze blauw/grijze vlekken. Geen idee waar deze vlekken vandaag kwamen dus maakte ik mijn machine volledig proper, nergens iets te vinden. Ook de droogkuis kreeg de vlekken er niet uit, zelfs tante Kaat wist zich geen raad (neem ik aan, want ik vond niks). Dus ging ik Instagram ten rade. Daar kreeg ik regelmatig de vraag: “Heb jij met de kindjes bellengeblazen? ” – Rare vraag MAAR na wat opzoekwerk was het duidelijk. “Waarom?” hoor ik je denken. De kant-en-klare bellenblaas is helaas niet zo onschuldig als het lijkt.

Het duiveltje glycerine

In de kant-en-klare bellenblaas gebruiken ze glycerine om een mooie, stevige bel te creëren. Heel tof op het moment zelf en natuurlijk ook magisch voor de kindjes. Maar in combinatie met het wasmiddel is het pas écht magisch. Deze combinatie vormt namelijk een chemische reactie die vlekken maakt in je kleding. Échte magie is dat je de vlekken helemaal niet ziet als je de kleding in de was gooit.

Bellenblaas vlekken voorkomen

Beter voorkomen dan genezen. Wel laat ik al meteen maar jouw hoop doorprikken maar genezen is geen optie. Die vlekken zijn er en gaan niet weg. Niet door de zon, niet door Dasty, niet door MC21, gewoon niet. Een oplossing heb ik wel, daar hebben we het zo meteen nog over… Dan blijft er enkel nog voorkomen over en de kindjes verbieden om nog bellen te blazen lijkt me nogal drastisch. Wat je wél kan doen is 1. Goed onthouden welke kleding de kindjes aanhadden tijdens het bellen blazen. 2. Deze kleding vóór het wassen een nachtje in koud water met azijn laten weken. Of je kan ook altijd zelf bellenblaas maken zonder glycerine.

Bellenblaas vlekken oplossen

Dat is misschien wel dé vraag waar je een antwoord op zocht. Wel zoals ik als schreef, genezen gaat niet. Wat wel gaat is de kleding verven. Dat heb ik dus ook gedaan. Hup naar de winkel voor Dylon kledingverf. Ze hebben deze in heel wat kleuren. Houd hierbij wel rekening dat je gekleurde stoffen enkel donkerder kan verven. Op wit kan je wel alle kleuren gebruiken, maar gezien de blauw/grijze vlekken heb ik toch gekozen voor een donkere verf namelijk “intense zwart”.

Ik heb mijn les geleerd. Een dure les, met nieuwe kleding weliswaar. Maar zoals ik al schreef: een verwittigt mama is er twee waard. Misschien zelfs drie of vier, als jij deze blog deelt om anderen te waarschuwen. Sharing = caring (ook voor kleding).

Melanie
www.bymelaniie.com

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: