Geen categorie

Bobbette de bouwer, met een strak plan

Zoals jullie weten, of niet, hebben wij in Mei 2015 een huisje gekocht. Op 6 mei zijn we de akte gaan tekenen en 9 mei hebben we de eerste kamers leeggehaald en afgebroken. Momenteel zijn we nog volop bezig aan de verbouwing maar het einde is in zicht. Eindelijk! Gelukkig krijgen wij enorm veel hulp van familie en ook onze vrienden komen geregeld een handje toesteken.
Gedurende dit project is planning een zeer cruciaal punt geweest. Een duidelijk plan van aanpak heeft ons goed verder geholpen. Om een beeld te krijgen wat er nog moest gebeuren hebben wij per kamer/ruimte alle taken uitgeschreven. Deze taken zijn opgedeeld in categorieën- afbraak, opbouw en afwerking –  met elk hun eigen kleurcode. Als een taak klaar was, kwam het in de DONE map terecht, wat een zalig gevoel als je weer wat mag verslepen naar die lijst.

lijst huis
Online Software via trello.com

Door de week bespreken we wat we dat weekend aanpakken. De taken worden verdeeld en in de lijst IN PROGRESS geplaatst, eventuele benodigdheden/ materialen worden besteld en we horen op welke hulp we kunnen rekenen. Indien er wat klaar moest geraken voor een bepaalde datum, kon ik dat ook toevoegen.
Bijvoorbeeld het spanplafond dat ze komen plaatsen op 9 mei 2016. Vooraleer ze dat kunnen doen moeten de binnendeuren geplaatst zijn, de muren geverfd en voldoende kabels voorzien voor het licht. Aangezien het plafond geplaatst wordt door een externe firma, heb ik dit ook een andere kleurcode gegeven. Dit geeft iedereen een duidelijk overzicht. In het huis heb ik namelijk een gelijkaardige lijst omhoog gehangen aan de hand van post-its. Indien er even een wachtmoment is, kunnen we een kleine taak voor ons nemen. Alle beetjes helpen.
IMG_20160309_220214108-01
Voor mij persoonlijk geeft het enorm veel rust. Ik heb een duidelijk overzicht wat er nog moet gebeuren en kan beter inschattingen maken of taken op mij nemen. Natuurlijk zijn er nog steeds piekermomenten. Helaas brengt een verbouwing dit met zich mee, maar vaak kan ik mij rechttrekken aan de lijst die steeds korter lijkt te worden. We houden de moed erin.
In Mei zijn we verplicht om te verhuizen, want we hebben onze huur reeds opgezegd. Ik kan al niet meer wachten. Ik kan nu mijn inrichting en kleurenpalet beginnen uitstippelen. Op naar mijn moodboards…

I’ll keep you posted! 

xoxo
M.
 

 

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: