Geen categorie

Cent Pur Cent – mineral make up

Ik probeer mijn make-up kennis zoveel mogelijk up-to-date te houden door er veel over te lezen en natuurlijk door het te testen. Toen ik een artikel zag passeren over make-up gemaakt van 100% natuurlijke mineralen die je huid niet aantasten of poriën niet verstoppen, trok dat onmiddellijk mijn aandacht.
Ik ga nooit het huis uit zonder make-up. Al is dat wel iets dat ik probeer te minderen. Waarom? Make-up kan absoluut niet gezond zijn voor je huid. Toch heb ik er nooit aan gedacht om naar “gezondere” make-up op zoek te gaan of er gewoon mee te stoppen. Ah nee, zonder make-up voel ik me naakt en onzeker.

Processed with VSCO
De prachtige roségoude verpakking is een extra troef – WAUWIEEE

Wat is er dan zo anders aan Cent Pur Cent?

100% Puur. Onze make-up bestaat enkel en alleen uit natuurlijke mineralen.

De make-up van Cent Pur Cent bestaat uit natuurlijke mineralen, zonder toegevoegde stoffen of bewaarmiddelen die je huid aantasten. (bv. Olie, Kalk, Alcohol) De vier basisingrediënten hebben elk hun doel: Zink (neemt alle roodheden weg), Mica (zorgt voor een mooie dekking), Ijzer (zorgt voor de kleurstof) en Titanium (beschermt tegen de zon). Ook allergieën vormen geen enkel probleem, want de producten zijn hypo- allergeen. Caroline Riga, de oprichtster van CPC, heeft echt aan iedereen gedacht. Aan elke huid en elke vrouw, zodat iedereen zich goed kan voelen met make-up. Weg met acne, roodheden, vettige huid en allergieën.
Ikzelf was eerst niet te vinden voor het poeder aspect, dit leek me net zo verstoppend voor je poriën. Maar het product wist me snel te overtuigen. Ik gebruik het nu al een hele tijd en kan er niets slechts over zeggen. Mijn huid voelt en ziet enorm gezond en de make-up voel je ook totaal niet zitten. Voordien voelde mijn huid aan het einde van de dag vaak vettig, maar dat is nu ook verleden tijd.

Processed with VSCO
Loose Mineral Foundation 2.0 – €34,99 (Farmaline)

De foundation is super gemakkelijk aangebracht- doe wat poeder in het deksel, ga er met je borstel door, zachtjes afkloppen en in draaibewegingen aanbrengen. Je kiest zelf in welke mate je het product aanbrengt. Voor een dekkend resultaat pas je meerdere laagjes toe, ga je voor een frissere look, is één laagje voldoende.
Wil je zelf aan de slag met Cent Pur Cent? Neem dan eens een kijkje op de website naar de dichtstbijzijnde apotheek die CPC aanbiedt of bestel het online via farmaline. Ik ga me alvast meer producten uit hun assortiment bestellen.

Ik ben fan! En jij?

Update juli 2018

Ik ben GEEN fan meer, totaal niet. Na bovenstaande blog heb ik het product nog een tijdje gebruikt maar kreeg ik toch weer last van kleine ontstekingen. Ik was niet zeker of dit kwam door de make-up of hormonaal, maar voor de zekerheid ben ik toch overgegaan naar andere minerale make-up. Twee weken geleden kwam ik de poeder weer tegen en dacht ik deze nog eens te testen. Na DRIE dagen stond mijn gezicht vol uitslag. Dikke, pijnlijke bultjes. Ik ben er direct mee gestopt en heb de make-up niet meer aangeraakt. Nu is mijn huid weer volledig genezen en ben ik zeker. Deze make-up is het voor mij NIET!

Wil je weten welke make-up ik wel gebruik? Lees dan dit artikel.

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: