Geen categorie

DIY: Leuke eerste indruk met jouw deurmat

Ik ontvang enorm graag bezoek, zeker nu ons interieur zo goed als klaar is. Het eerste wat mensen zien van je huis is de voordeur. Dus zocht ik dè manier om een goede eerste indruk te maken, een leuke deurmat. Jammer genoeg kon ik nergens een deurmat vinden die me 100% aansprak. Dus besloot ik er zelf één te maken.
IMG_20161026_200646329.jpg

Wat heb je nodig voor deze leuke DIY?

 • Deurmat (ik koos voor een kokosmat van Gamma -€7.99)
 • Verf voor buiten- kleur naar keuze (ik koos voor de zwarte acrylverf van Action – €6.89)
 • Verfborstel (eventueel ook latex handschoenen)
 • Duct tape
 • Scalpel of breekmes
 • Sjabloon
img_20161026_193725
Plak het papier vast – zo voorkom je uitschuivers

Begin met het uitsnijden van je sjabloon, gebruik hiervoor een scherp mes. Ik heb mijn sjabloon ontworpen met publisher en geprint op wat dikker papier. Je kan in plaats van steviger papier ook stickerpapier gebruiken, zo kan je het sjabloon direct op je mat plakken.

IMG_20161026_200308654.jpg

Plak het uitgesneden sjabloon met duct tape vast op de mat, zoals jij het wilt.

IMG_20161026_201212483.jpg
Duw met je vrije hand het papier tegen de mat, zo kan het zeker niet verschuiven.

Dan is het stempel tijd! Neem je borstel en stempelen maar, zo raakt de verf overal tussen en ben je zeker van een ‘egaal’ resultaat. Laat de verf goed drogen en ga voor een tweede laag indien je dit nodig acht. Zodra de verf volledig droog is mag je het sjabloon afhalen.
En voilà, jouw ma(s)terpiece is klaar!

IMG_20161026_213652296.jpg
Is het gelukt?

Ik ben enorm blij met het resultaat. Ik heb de mat alvast aan de voordeur gelegd.
(Al moet het portaal toch nog wat uitgekeerd worden – OEPSIE-)

img_20161027_083924755
Laat het bezoek maar komen.

Voor welk ontwerp kies jij?

IDEETJE: Je kan voor Halloween of de feestdagen een aangepaste ontwerp gebruiken.

Extraatje: Ik stuur graag het sjabloon op naar geïnteresseerden. Laat een berichtje achter en stuur mij jouw gegevens via het contactformulier.

Je houd misschien ook van...

5 reacties

 1. Wauw! Dit is zo’n ontzettend leuke diy!

  1. Dank je ? het was ook superleuk om te doen ?

 2. Hallo Melanie, hoe lang blijft de mat goed, en kun je m ook echt goed gebruiken zonder dat de verf eraf gelopen is in korte tijd? Groeten leo

  1. Hoi Leo, ik gebruik de mat nog altijd. In het midden is de verf wat vervaagd, dus zou ik het sjabloon moeten vernieuwen. Groetjes

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: