DIY,  Momlife

Een paasei uit crêpe papier| DIY

Ik denk dat mijn zoon intussen moe geknutseld is, ik ben er vrij zeker van. Hoewel hij geholpen heeft met dit knutselwerkje, heb ik toch heel veel moeten “voor doen”. Toch wil ik jullie graag het resultaat delen.

Wat heb je nodig?

  • 2 gekleurde A4 papieren
  • Crêpe papier (4 kleuren)
  • Lijm

Hoe ga je te werk?

Ter voorbereiding heb ik alvast reepjes geknipt uit het crêpe papier van 5- 10 cm. Deze scheurde ik in korte stukjes, zo kreeg ik stukjes van 5-10 cm lang en 2-3 cm breed. En daarna rolde ik er propjes van. Ideaal om te doen tijdens het TV kijken of een skypemeeting. Ik zorgde voor 4 kleuren (groen, geel, paars en rood) en deed de bolletjes in doosjes. Gemengd en per kleur.

Plak de twee A4 papieren met de lange zijde tegen elkaar en knip er een paasei uit.

Teken leuke patronen op het ei, met een dikke stift. Zorg dat de patronen niet te klein zijn.

Dan is het aan je handig hulpje! Laat hem/ haar de propjes op het ei plakken. Je kan zelf de lijm stiften op het papier of laat je hulpje dit doen. Die van ons deed niks liever dan de propjes eerst op de lijmstick te “soppen” en dan te plakken.

5. Goed aanduwen en klaar!

Maak er alvast een fijn Paasweekend van!

Dit kan je ook interesseren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.