Onze vakantie in Corfu zit er alweer op… (pruillipje) Het was veel te kor(t)-(p)foe! Maar we hebben echt genoten van het eiland en een (laatste?) vakantie onder ons twee.

20170711_213314

Corfu is een prachtig Grieks eiland vlak voor de kust van het Griekse vasteland. Bij het naderen van het eiland zagen we direct dat het eiland ontzettend veel te bieden heeft qua natuur. De hoge bomen en rotsen reiken tot aan de zee, met hier een daar een pittoresk dorpje. We hebben dan ook geen moment getwijfeld om een auto te huren om zelf op ontdekking te gaan. De binnenstad van Corfu lijkt op het eerste zicht enorm bouwvallig en vuil, maar vergis je niet, Corfu biedt prachtige uitzichten langs de kust.

20170710_084753
vanuit het vliegtuig!

Auto

Via de reisverantwoordelijke in het hotel hebben we een auto gehuurd bij Sixt. Er werd ons direct afgeraden om een scooter te huren, aangezien autobestuurders niet erg “hoffelijk” zijn naar scooters toe en je dan totaal geen bescherming hebt voor de warmte of zon. Daar Corfu toch wel wat stevige hellingen heeft, kozen we een wagen van categorie B met nàtuurlijk een GPS. Ze trokken rare ogen toen we dat vroegen, maar wij gingen ons niet laten vangen en zouden graag terug bij het hotel aankomen. Maar we hebben de GPS eigenlijk totaal niet gebruikt! #zonde

20170713_110712

Op de kaart van Corfu stonden namelijk maar 3 kleuren wegen– rood: de hoofdweg, geel: de zijweg en wit: in mijn ogen de wandelweg. De staat van de weg kan je ook zo categoriseren. Ik ben niet zo’n krak in het kaartlezen, maar met slechts 3 wegen, lukte dit nog aardig. (Zolang ik maar links en rechts goed heb!) Van boven naar beneden is Corfu zo’n 60 km lang, inclusief de wegen komt dit op zo’n 90 km. Dat wil dus ook zeggen dat alle dorpen vlakbij liggen. Voor je het weet ben je erdoor gereden, letterlijk.

20170713_110722

Zeker een bezoekje waard

#1 Pantokrator

We besloten allereerst het hoogste punt van Corfu op te zoeken, met ruim 900 meter is de Pantokrator het hoogste gebergte van Corfu. Dit was ook onze langste trip in Corfu. De route omhoog heeft ons soms doen zweten. Je rijdt over smalle wegen, die soms enorm stijgen met hier en daar haarspeldbochten. Onderweg kom je heel wat mooie uitzichtpunten tegen, waar we ook even halt hielden om te bekomen en genieten. Het blijft tenslotte een vakantie. Helemaal op de top staat er een klein klooster en kan je genieten van een prachtig uitzicht. Als het weer wat meezit kan je Albanië en een deel van het Griekse vasteland zien. Aan het klooster is een leuke bistro waar je kan genieten van een hapje en een drankje. Het uiterste gedeelte van de top wordt jammer genoeg gedomineerd door masten en stroomvoorzieningen.

P1070130

P1070141

#2 Sidari – Canal d’amour

Canal d’amour heeft zijn naam te danken aan een oud verhaal. Men zegt dat een koppeltje dat door het ‘kanaal’ zwemt, de eeuwige liefde zal kennen. Een variant vertelt dat alleen zwemmen al zorgt voor het nodige geluk in de liefde. Wat een mooie gedachtegang toch?

20170714_145250

Het Canal d’amour is ontstaan door de erosie, je kan de verschillende lagen duidelijk terugzien in de rotsen. De rotsen trekken nu voornamelijk veel toeristen en lokale jeugd die hun mooiste duikkunsten en grootste lef laten zien.

20170714_145516

#3 Kerkyra – Corfu stad

Kerkyra is de hoofdstad van Corfu en telt maar liefst 40 000 inwoners. De stad heeft een rijke geschiedenis en tal van prachtige gebouwen. Het heeft onder andere twee grote forten, rarara… het oude en het nieuwe fort. Om het fort te bezoeken moet je wel entree betalen. Ik vond het een zeer aangename stad. Het bestaat uit tal van smalle straatjes die uitkomen op prachtige pleintjes en binnenpleintjes. Je kan er op gemak rondkuieren, wat shoppen of iets eten en drinken.

#4 Kanoni

Vlakbij Kerkyra ligt Kanoni, waar je het Vlacherna klooster kan bezoeken. Hèt bekendste plaat(s)je van Corfu. Ben je een vliegtuigliefhebber? Dan is dit dè plaats om vliegtuigen te spotten. Je staat er op namelijk enkele meters van de landingsbaan, waardoor de vliegtuigen vlak over je heen vliegen. Vanuit Kanoni kan je een bootje nemen naar Pontikonissi (het muizeneiland) voor slechts €2,5.
20170715_140504
20170715_135254

#5 Achillion

Het Achillion wordt ook wel het paleis van Sissi genoemd. Het grote paleis met enorme tuinen staat net buiten het dorp Gastouri. Helaas waren wij niet in de mogelijkheid om het paleis te bezoeken. Maar als jij het doet, laat je mij dan weten hoe het was?

Onderweg

Om wat te bekomen van de warmte, reden we van dorp naar dorp om regelmatig even af te koelen op een terras of in de zee. Zo kwamen we op tal van mooie plaatsen en baaien. Als we niet zeker wisten waar naartoe, vroegen we dit gewoon aan de lokale bevolking. Zij kennen het land het beste en zo komen we nog wat verborgen pareltjes tegen. Het stadje dat mij persoonlijk het meest teleurstelde was Roda. Dit was voor mijn doen veel te toeristisch en kan je vergelijken met Blankenberge.
20170713_114509
20170712_135059

Hotel

We kozen voor het TUI Sensimar Grand mediterraneo hotel gelegen in de baai van Ermones. Toch wel één van de mooiste baaien van Corfu. Het hotel bevindt zich pal in de baai wat zorgt voor een adembenemend uitzicht! Door de vele trappen en de helling is het hotel minder geschikt als je wat slechter te been bent. Er is wel een kabellift voorzien om het strand of de receptie te bereiken, of ze pikken je op met golfwagentjes. De medewerkers in het hotel zijn enorm vriendelijk, ze staan altijd klaar om je te helpen. Buiten het resort valt helaas weinig te beleven, op het strand heb je wel een gezellige taverne waar je ook ’s avonds kan genieten van sfeervolle muziek en ambiance.

20170710_122518
De kabellift

20170710_110851
het zicht vanaf ons balkon

Ik kijk terug naar een schitterende vakantie!
20170712_212501
kiss melaniie

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: