Geen categorie

Found(ation) the right way

Zoals je kon lezen in mijn vorige blog, heb ik afgelopen weekend een opleiding visagie gevolgd. Waarom? Omdat ik me dagelijks opmaak, maar eigenlijk geen idee had of ik het goed deed. Want  het resultaat was niet altijd even positief. Blijkbaar deed ik ook tal van dingen verkeerd, oeps. Maar ik ben niet alleen. Ik heb daarom wat opzoekwerk verricht en allerlei technieken uitgetest. In combinatie met hetgeen ik leerde tijdens de opleiding, kwam ik tot onderstaande conclusie.
Waarom gebruiken we foundation?

Mijn antwoord: om mijn huid egaler te maken
Juist antwoord: om de structuur van de huid te egaliseren. De kleur van je huid egaliseren we door het gebruik van concealer. Dit doen we vóór we foundation aanbrengen.

Textuur kiezen

Eerst en vooral bepalen we met welke textuur we het liefst werken. Dit kan je kiezen aan de hand van twee criteria: wat is je huidtype en welk effect wil je bereiken. In een vastere structuur van foundation zit meer poeder (dit merk je als het kwakje op je hand blijft staan), een lopendere foundation creëert een druppel op je hand en bevat minder poeder maar meer olie (of water). Persoonlijk vind ik dat een meer loperige foundation makkelijker werkt. Je kan deze eenvoudiger blenden en je krijgt geen masker gevoel.
landscape-1430339154-foundation-mistakes2

Kleur kiezen

Het is heel belangrijk om de juiste kleur van foundation te kiezen. Je kan huidskleuren opdelen in 3 grote categorieën: Licht, Medium, Getint (Donker). Deze komen ook overeen met de tinten in foundation. Het merendeel van de Belgische bevolking valt in de medium categorie. Als je in de winkel op zoek bent naar de juiste kleur, test deze dan ook OP het gelaat en NIET op je arm. Smeer het product goed uit en laat het even zitten. Zie je er niets meer van? Dan is het de ideale kleur. Je kan hierbij ook rekening houden met de ondertoon van je huid (Groen- Geel- Rood), dit zie je ook in de foundation vaak terugkomen. Denk eraan, je foundation hoort je niet bruiner te maken!
12

Aanbrengmethode kiezen

Je kan je foundation aanbrengen op verschillende manieren. De meest gebruikte manier is met je vingers. Persoonlijk vind ik dit niet zo leuk aangezien ik niet snel iets kan vastnemen zonder dat het vol foundation hangt. Ook is dit de meest dekkende manier van aanbrengen.
Een tweede manier, ook vrij dekkend, is het gebruik van de foundationkwast. Deze penseel heeft korte haren aan de buitenkanten en gaat over naar lange haren in het midden. Doe wat foundation op je hand, laat je borstel de foundation absorberen in het ‘reservoir’ en breng het aan op je gezicht. Begin altijd bij je derde oog, naar je wang – neus- wang en kin. Deze methode wordt voornamelijk gebruikt bij een avond make-up.

KruidvatKwasten-04_zps19601796
Ik gebruik deze kwast van het Kruidvat -€4,99

Een derde manier, de meest natuurlijke en minst dekkende, is het gebruik van een sponsje. Dit is ook mijn favoriete methode. Doe weer wat foundation op je hand, dop hierin je sponsje en dep je sponsje op je gezicht. Doe die met korte trekbewegingen of stempeltechniek. Begin weer aan je derde oog naar je wang-neus-want en dan je kin. Blijf altijd 2 cm van je haarlijn, dit is je blendzone. Na het opbrengen mag je de foundation blenden met de andere kant van je sponsje. Deze methode wordt voornamelijk toegepast op een dag make-up.
foundationspons
Make-up sponsjes van Kruidvat (bestaan ook in 3 hoekjes) – 20 stuks  €1,99

Fixeer nadien je foundation met wat poeder en je geraakt de dag goed door. Dit kan met een grote poederpenseel of met een poederdons.

Wat is jouw favoriete methode?

 

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: