Geen categorie

How To: Concealer

Concealer is eigenlijk een niet te missen make-up product. Hiermee krijg je alle oneffenheden in de kleur van je huid weggewerkt. Het geeft je een gezonde en stralende teint. En wie wil dat nu niet?
Maar natuurlijk moet je dan de concealer correct gebruiken. Want een slecht aangebrachte concealer trekt aandacht naar eventuele huidproblemen en laat deze erger lijken dan het is. Al jaren gebruik ik een vloeibare concealer, omdat ik vond dat deze gemakkelijker aan te brengen was. Het tegendeel is waar.

Concealer kiezen

Er zijn verschillende soorten concealer op de markt. Maar hoe weet je welke je moet gebruiken? Dat bepaal je door eerst en vooral je huidtype te analyseren. Heb je een normale tot vettige huid en nu en dan wat last van puistjes? Dan kan je een vloeibare concealer gebruiken.  Een stick en crème concealer is dan weer ideaal voor een normale tot droge huid. Ik heb gekozen voor een crème concealer. Momenteel gebruik ik de concealer van Catrice. Hiervan vind ik de groene concealer niet voldoende blenden. Dus probeer ik met kleine beetjes toch het gewenste resultaat te verkrijgen. Ik wissel momenteel af tussen het palette van Catrice en van Make up Studio.

IMG_20160712_194544041
Concealer Palette Catrice – Kruidvat €3.59

Neutralizers

Een concealer breng je altijd aan vóór je foundation. Doe je dit erna, dan kan dit strepen veroorzaken. We beginnen met het neutraliseren van oneffenheden in de huidskleur.

  1. Rode vlekjes: Onze eerste stap is om alle rode vlekjes weg te werken. Dit doen we door middel van de groene concealer. Breng het aan met je vinger of je penseel en blend het uit op je gezicht. Let erop dat je nadien niet groen zal zien, dan heb je te veel gebruikt. We gaan niet voor de Fiona -look.
  2. Donkere vlekjes en wallen: Om donkere kringen onder de ogen te neutraliseren gebruiken we een combinatie van oranje concealer en concealer die een tint lichter is dan je teint. Ik breng de kleuren altijd eerst met een penseel aan op mijn hand om ze goed te mengen.(Oranje +2)
IMG_20160712_194616215
Concealer Palette Make-up studio small nr 1 – €19,89
Highlights

Je kan met de lichtste concealer, 2 tinten lichter dan je eigen huidstint, je jeugdigheidsdriehoek highlighten(1) . Zet een stip aan de buitenste hoek van je oog, onder de binnenste hoek van je oog en aan je neusvleugel. Verbind deze stippen en blend alles mooi uit. (zie foto)
Ook je wenkbrauwen kan je mooi highlighten met de lichtste concealer. Blend alles mooi uit vlak onder je wenkbrauw. Zo krijg je een liftend effect.

highlighting-contouring-hacks-tips-tricks-how-to-guide-picturesw
Highlighten met de lichtste concealer

Camouflage

Eventuele puistjes of andere vlekjes kan je wegwerken met een concealer die 2 tinten donkerder is dan je eigen huidskleur. Deze mag je puur gebruiken en al deppend de randen verzachten.

Tips
  • Ik gebruik ook een concealer, ongeveer gelijk aan de kleur van mijn eigen teint, voordat ik mijn oogschaduw aanbreng. Dit creëert een “plaklaag” voor de oogschaduw en zo blijft deze een hele dag op zijn plaats.
  • Je kan de concealer met je vinger aanbrengen en deze er zachtjes inkloppen. Zo blijft hij zeker op zijn plaats en is hij goed gemengd met de huid.

 

Heb jij nog enkele tips die ik kan toepassen? Let me know! Ik test ze graag eens uit.

 
 
 

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: