Geen categorie

In 5 stappen jouw muursticker kleven

Muurstickers zijn ideaal om je interieur op een leuke manier aan te kleden. Ze zijn er in tal van vormen, materialen, kleuren en maten. Je ziet ze ook vaak terugkomen in kinderkamers, keukens of woonkamers. Omdat ik niet zo’n fan was om gaten in de ‘nieuwe’ muren te boren koos ik ervoor om deze ook in ons interieur toe te passen. Via de website van meermetstickers.nl vond ik een leuk ‘huisreglement’ dat ook bij ons van toepassing is. Ideaal om de gang wat op te fleuren.

Benodigdheden

 • Propere doek
 • Ratel of stevig kaartje (bankkaart/ klantenkaart)
 • Schaar
 • Muursticker

Hoe ga je te werk?

1. Ondergrond goed reinigen

Om de muurstickers volledig tot zijn recht te laten komen en om te zorgen dat ze zeker goed blijven hangen, is het belangrijk om de ondergrond goed zuiver te maken. Gebruik hiervoor een vochtige doek en eventueel een ontvettend product. Let wel op dat je de ondergrond niet beschadigd.
IMG_20161019_185922460.jpg

2. Muursticker voorbereiden

Met een waterpas en wat tape in de aanslag heb ik de sticker gehangen zoals ik het voor ogen had. Ik koos hiervoor wel voor zachte tape zodat ik de verf niet mee van de muren trek.Met een ratel of een hard kaartje (bankkaart/ klantenkaart) strijk je over het transparant papier zodat de muursticker er goed tegen kleeft.
img_20161019_190319347

3. Papier verwijderen

Als de muursticker goed tegen het transparant papier plakt mag je deze rustig lostrekken. Ga eerst tot in de helft! Indien er toch delen van de sticker blijven plakken op het vel, kan je deze nog eens stevig aandrukken. Nadien knip je het lege papier af en strijk je het transparant vel tegen de muur. Herhaal deze stap met de andere helft.
img_20161019_191249922

4. Muursticker kleven

Nu het papier verwijderd is blijft enkel de sticker en het transparant papier over. Strijk de muursticker vlak over het transparant papier en verwijder alle luchtbellen. Je kan er voor de zekerheid ook nog eens met een vochtige doek over gaan. LET OP! Geen natte doek! Zorg dat de doek goed uitgewrongen is.
img_20161019_190509708
Na deze stap gaan we langzaam aan het transparant papier verwijderen.  Als er toch nog letters tegen het transparant papier plakken, duw deze dan nog eens goed aan.

img_20161019_192201704
Huisregels, in dit huis… – meermetstickers.nl (€21,95)

5. Geniet van het resultaat

Voilà, de sticker hangt tegen de muur. Strijk nog eens voorzichtig over de letters met je vinger, zo blijven ze zeker goed hangen. En geniet van het resultaat! Is het jou gelukt?
img_20161019_192211469

Tips

 • Je kunt meerdere stickers naast elkaar plakken. Kies voor hetzelfde type of eenzelfde kleur, zo creëer je evenwicht en rust in de kamer.
 • Zorg voor een vlakke ondergrond (muur, meubel, raam,…)
 • Wacht 3 weken indien je muren net geverfd zijn.
 • Neem je tijd om de sticker op te hangen. Haast en spoed zijn zelden goed.

Ben jij tevreden van het resultaat?

 

Je houd misschien ook van...

4 reacties

 1. Love It!?
  Mooi gedaan girl!
  Hugz, Miss B. ?

  1. Dank je ? en leuk dat je volgt ?
   Kiss Melanie

   1. Your Welcome Darling!???
    Je hebt echt een leuke blog! Ohww Yessss!?
    Hugz, Miss B.?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: