Tijdens mijn zwangerschap en zelfs nu nog, krijg ik steeds hetzelfde te horen. “Geniet maar van de vrijheid, je leven is om zeep als het kind er is”, “Wacht maar tot hij stapt, je kan niet meer weg”, “Ik wil nog geen kinderen, mijn leven is dan over”. Maar is dat zo? Is mijn leven echt zo slecht sinds Casper er is.

Het is algemeen bekend dat je leven verandert als er een extra persoon in komt. Dat is zo als je een relatie start en natuurlijk ook zo als er een baby bij komt. Maar is dat daarom negatief? Dat is een kwestie van aanpassen. Een volgende stap in het leven. Heb jij het leven van jouw ouders verpest door geboren te worden?

Elke week op stap gaan was al niet meer aan mij besteed voor dat Casper er was. Die tijd is gepasseerd. Ik geniet meer van het samenzijn met vrienden en familie. Het klopt dat we minder vrije tijd hebben en ook “papa-mama tijd” staat nu gepland in “dates” maar hierdoor genieten we er ook des te meer van. Een avondje uit is pas speciaal, als het niet alledaags is. Tijdens een leuke avond onder vriendinnen, ben ik weer gewoon Melanie. Toch is het een gemis als ik even weg ben. Thuiskomen doe ik even graag als weggaan. Mijn hart gaat weer sneller slaan als ik Casper zie.

Het was mijn keuze om mama te worden. Ja, ik maak fouten. Ja, het is soms wat zoeken. En nee, ik zou niet meer willen ruilen.

Nee, mijn leven is totaal niet om zeep. Mijn leven heeft een extra betekenis gekregen. Ik ben een mama, ik draag verantwoordelijkheid voor mijn zoon, zodat hij kan opgroeien tot een fantastische mens. In ruil krijg ik enorm veel liefde, onvoorwaardelijke liefde. Hij kan het misschien nog niet zeggen, maar ik zie het in zijn ogen. En iedere keer als hij mama zegt, dan smelt mijn hart! (We praten opnieuw als dat over enkele jaren “Mamaaaaaaaa” is of “Maar mama… “)

Ik kreeg een titel, “Mama”. Ik zal mijn uiterste best doen om die titel alle eer aan te doen. Net zoals mij werd voorgedaan!

Meer uit momlife:

Je houd misschien ook van...

2 reacties

  1. Mooi geschreven Melanie, oprecht en hartverwarmend! Je gaat geen onderwerp uit de weg en dat is goed!

    1. Dank je Diane! Ik wil blijven inspireren en soms is dat ook even een taboe doorbreken. ๐Ÿ˜€

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: