Een rommelige woonkamer, waar het speelgoed overal ligt, is momenteel mijn grootste nachtmerrie. Tof dat hij zoveel heeft om mee te spelen, maar moet dat echt overal liggen?

Een ideaal uitgangspunt voor een leuk “DIY” project met een Kallax kast van Ikea, dat nog op zolder stond. Ideaal om te doen terwijl Casper van een middagdutje geniet.

De kleur van het kastje, zwartbruin, past totaal niet in ons interieur. Vandaar dat het waarschijnlijk na de verhuis nooit van de zolder is geraakt. Dan maar een nieuw kleurtje erop. Eerst heb ik het meubel goed ontvet, zuiver gemaakt, er een grondlaag opgezet en goed laten uitdrogen. De tweede stap was de grondverf lichtjes opschuren, weer stofvrij maken en dan begon ik aan de eerste laag verf. Ik koos voor een natuurlijk tintje. Uiteindelijk deed ik er twee laagjes verf op.

Bij een bezoekje aan de Ikea kocht ik intussen ook 4 mandjes om de kast te vullen, genaamd Branäs. Van deze mandjes weet ik dat ze perfect in de kast passen. Verder kocht ik ook een magneetlijst, Kungsfors, om aan de zijkant van de kast te bevestigen.

Dan ging ik aan de slag om de mandjes kleuterklaar te maken. Ik maakte sjablonen met de cijfers van 1 tot 4 en plakte deze op de mandjes. Ik sneed ze gewoon uit papier met een scherp hobbymes. Met acrylverf van de Action schilderde ik de letters op de mandjes. Hierbij was het goed opletten dat het volledig riet, ook het gevlochten stukje, goed gekleurd werd. Een stempeltechniek helpt hier wel bij. Ik koos voor verschillende kleurtjes omdat Casper momenteel heel graag kleuren leert herkennen. Je kan het natuurlijk ook in één kleur doen of kiezen voor de letters P-L-A-Y, leuke symbolen voor het speelgoed, of A-B-C-D,…  Laat je creativiteit de vrije loop.

Mijn bedoeling was om de magneetlijsten aan de zijkant van het meubel te bevestigen om zo de auto’s op te hangen. Gelukkig heb ik dit eerst getest, want onze auto’s blijken niet van ijzer te zijn, dus niet magnetisch. Daarom heb ik de magneetlijst niet gebruikt en houd ik ze voor een volgend project. Wat ik wel nog ga doen is wielen onder het meubel plaatsen. Zo is het gemakkelijk verplaatsbaar. Ideaal tijdens het poetsen of om het speelhoekje te verhuizen.

Voor Casper is het alvast een succes. Hij neemt de mandjes uit de kast, gooit al het speelgoed om en ruimt alles na het spelen weer op. Casper blij en mama blij.

Wat vind jij van deze Ikea hack? Post zeker jouw resultaat hieronder. Ik ben benieuwd!

Andere leuke artikels over DIY:

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: