Geen categorie

Kleine veranderingen, grote invloed

Mijn dagen zijn de laatste tijd enorm goed gevuld. Ik weet van mezelf dat ik weinig aandacht besteed aan mijn eigen. Ik zou meer tijd moeten nemen om even tot rust te komen of aan mijn gezondheid te denken. Jammer genoeg zijn er maar 24 uur in een dag, waarvan je er al zeker 8 moet slapen. Daarom heb ik enkele trucjes toegepast om vlot door de dag te komen. Ik wil deze graag me je delen.
Volgens meerdere onderzoeken duurt het ongeveer 20 dagen om een nieuwe gewoonte aan te leren of een slechte gewoonte af te leren. Als je er even bij stil staat heeft iedereen een bepaald ritme of gewoonte,  denk maar even aan je ochtendroutine. Dergelijke routines zorgen ervoor dat je vlot, zonder wat te vergeten, je dag doorkomt.

Bestand_000-01
 

Tools om mijn dag door te komen

 

Duidelijke planning

Ik heb vaarwel gezegd tegen mijn online agenda en ben terug overgestapt naar een old school, papieren, agenda. Waarom? Ik vond het makkelijker om taken en afspraken hierop te noteren. Ik heb nu een duidelijk weekoverzicht, ook als de batterij van mijn smartphone het laat afweten. Afspraken die mogen wijzigen noteer ik in potlood, indien ik het echt te druk heb kan ik deze verzetten. Leuke evenementen staan er in het roze in. Dat valt goed op en dan heb ik iets om naar uit te kijken, zoals bijvoorbeeld I love the 90s of het concert van Beyoncé. Mijn takenlijst noteer ik op de dag dat ik gepland heb om deze af te werken. Zo leuk als je iets van je lijstje kan strepen. – Strijk, stofzuigen, rekeningen betalen – ME TIME!

IMG_20160308_111323917-01
 

Volgend jaar kies ik voor een aantrekkelijkere agenda

 

Gezondheid eerst

Net zoals velen drink ik veel te weinig . Mijn excuus hiervoor is vaak geen tijd of geen dorst. Nochtans is dorst hebben een teken van uitdroging, dit zou je net moeten voorkomen. Je lichaam heeft elke dag ongeveer 1,5 – 2 liter water nodig om gezond te functioneren. Wil je wat afvallen dan kan je dit optrekken naar 3-4 liter. Te veel drinken is ook niet gezond, dit kan een natrium tekort veroorzaken, daarom is het afgeraden om meer dan 4 liter per dag te drinken. Ik heb elke dag mijn fles bij mij van een halve liter. Ik probeer deze minimum 2 keer volledig op te drinken. ’s Morgens beperk ik mijn koffie tot 2 tassen. Wil ik nadien nog een warme drank, dan zal het thee worden.
Elke dag rond 15 uur eet ik een stuk fruit. Ik merk dat dit snel een gewoonte wordt, want omstreeks 15 uur krijg ik al zin in een appeltje. Eet ik geen stuk fruit, dan verdien ik ook geen zoetigheid.

Conclusie

Ik pas dit nu ongeveer 2 weken toe. Het heeft me tot nu toe rust in mijn hoofd gebracht, een duidelijke structuur en overzicht. Ik merk aan mezelf dat ik meer energie krijg door de vitaminen en het water. Zelfs mijn “stressvet” aan mijn buik neemt af. Elke woensdag geniet ik van een lang en relaxend bad. (waar ik vaak mijn gemiste series kijk) Door de routine en structuur lijk ik meer tijd te hebben, maar eigenlijk heb ik het gewoon beter verdeeld.
Hopelijk kan ik jou hiermee ook verder helpen. 
Voor vragen of meer informatie mag je hieronder reageren. 

xoxo

M.

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: