Geen categorie

Liefde is… samen sporten #joggingfever

Sinds maandag traint mijn vriend voor de Battle Of Thor. Dat is een survivalrun over een parcours van 12 km met een 15-tal hindernissen. (Lees: Afzien!) Een ideaal moment om mijn “zo lang uitgestelde voornemens” terug naar boven te halen en zelf meer aan sport te doen. Mijn vriend loopt natuurlijk veel sneller dan ik, maar daarvoor heb ik een oplossing.
IMG_20160606_174803763.jpg
Op maandag, vrijdag en zondag trainen we in het bos, hij loopt en ik fiets. Zo kan ik hem motiveren, de tijd bijhouden en eventueel verkeer tegenhouden. Ik vind het ook veiliger als er wat moest gebeuren. Op woensdag trainen we op de piste, dan trek ik ook mijn loopschoenen aan. We warmen samen rustig op en daarna loopt ieder zijn tempo. Gisteren heb ik gewoon wat uitgelopen, geen specifieke training, gewoon kijken wat haalbaar is voor me. Ik kreeg weer wat last van mijn enkel (een kwetsuur van héél wat jaren geleden) maar vandaag lijkt alles weer in orde. Ik heb zelfs geen spierpijn! #supertrots
2016-06-08-19-01-59-803
Ik heb voor mezelf een doel gesteld, 5 km lopen . Dat klinkt misschien weinig, maar ik heb al vele jaren niet meer aan sport gedaan, dus moet ik alles weer opbouwen. Ik gebruik de app Runkeeper om alle gegevens bij te houden: afstand, snelheid, parcours,…  Vanaf volgende week kan je mijn training daarop volgen.  Dan start ik ook met een effectieve “training”. Op de piste is het gemakkelijk om afstanden te kennen, dus doe ik het volgende week zo: (dit komt neer op 4,4 km)

  • 1 ronde lopen – 0,5  ronde wandelen
  • 2 rondes lopen – 1 ronde wandelen
  • 3 rondes lopen –  1.5 ronde wandelen
  • 1 ronde lopen –  1 ronde wandelen

De week erna zal ik mijn schema weer wat aanpassen. Ik ben benieuwd wat het met mijn lichaam zal doen. Ik zorg er nu ook voor dat ik voldoende water drink. Werkt zowel hydraterend als zuiverend. Kan alleen maar goed zijn, toch? En ook mentaal werkt lopen zeer positief. Ik merk dat ik mijn hoofd kan leegmaken, de stress mindert en ik slaap véél beter. En dat al na 1 tochtje. Natuurlijk moet ik nu ook geen mirakels verwachten van één keer lopen, maar we komen er wel.

2016-06-08-19-08-27-811
First you feel like dying, then you feel reborn

I’ll keep you posted! 

 
 
 

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: