Niet te geloven, we zijn al 7 dagen ver in het nieuwe jaar en ook meteen mijn eerste werkdag. Ik hoop dat je hebt genoten van leuke feestdagen met familie en vrienden! Wat kan ik je wensen voor 2019? Veel liefde? Een goede gezondheid? Gezinsuitbreiding of nog iets anders? Ik wens je alvast dat alles en het allerbeste voor 2019! Stiekem vind ik het niet erg om terug te gaan werken, want zo fulltime mama zijn, is ook best vermoeiend. Respect voor al die huismoeders, ik ben na 2 weken KA-POT! Maar, Casper en ik hebben leuk geknutseld. Hier zal je de komende tijd wel wat meer over zien.

Jammer genoeg waren het geen witte feestdagen. Toch hebben wij aan onze voordeur een sneeuwman staan. Een tinnen sneeuwman. In de berging staat namelijk een verzameling van Casper zijn melkblikken. Een grote zonde om zomaar weg te gooien. Dus gingen we creatief aan de slag

Wat heb je nodig?

  • 4 blikken
  • Spuitbus zwarte verf (ik koos metallic zwart)
  • Spuitbus witte verf
  • Spuitbus grondlaag
  • Knopen
  • Karton
  • stuk stof/ Lint
  • Glitter (oranje/ zwart)
  • Lijm
  • Led lichtjes

En dan?

Heel simpel, zet eerst alle vier de blikken in een grondlaag en laat deze goed drogen. Nadien kan je 3 blikken wit spuiten en eentje zwart, voor de hoed.

Als alles goed is gedroogd kan je de knopen plakken op twee blikken. Met lijm maak je alvast de vorm van de neus en dan strooi je hierover de oranje glitter. Als dit wat gedroogd is doe je hetzelfde voor de mond en de ogen.

Dan is het tijd voor de rand van de hoed te snijden. Hiervoor heb ik een groot stuk karton gebruikt, de deksel van een Zalando doos, en het blik hierop afgetekend. Met een grotere ronde, bijvoorbeeld de deksel van een kookpot, heb ik een mooie band afgetekend. Deze heb ik uitgesneden en nadien ook zwart gespoten. Je kan de band gemakkelijk over het blik trekken, op de juiste hoogte om een hoed te creëren.

Omdat de wintermaanden al zo donker zijn, heb ik gekozen om de sneeuwman wat op te vrolijken met ledlichtjes. Deze kocht ik voor een paar euro bij action. De schakelaar met batterijen verstop ik in de hoed. Met een schroevendraaier en hamer maak ik kleine gaatjes in het blik waar de led-lichtjes perfect door passen. Ik ben onderaan begonnen. Je kan nadien de onderste blikken aan elkaar plakken.

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: