Al ooit gehoord van floaten? Wel, ik tot voor kort ook niet, maar samen met een vriendin ging ik floaten oftewel drijven in Hasselt. Ben je niet helemaal mee? Ik leg het je met plezier uit!

Floaten is drijven in een bad of kuip van zo’n 1000 liter met 500 kilo magnesiumsulfaat in, ook wel epsom zout genoemd of bitterzout. Dit is mineraal zout dat goed is voor je huid, spieren en kan helpen bij het afvoeren van afvalstoffen. Je lichaam neemt het magnesium op door je huid en vervoert deze in je bloedbaan naar je spieren. Een gebrek aan magnesium kan spierkrampen veroorzaken. Ik moet dus niet uitleggen wat zo’n bad doet.

Ideaal dus om die nek -en schouderpijn te bestrijden! Om 9 uur werden we verwacht bij The Great Boost in Hasselt. Een leuk gezellig appartement omgebouwd voor ultieme ontspanning. We werden hartelijk verwelkomd door Geert Boets die ons ook de volledige uitleg gaf van de werking. Tijdens de uitleg trokken we vaak ogen naar elkaar en leek het idee dat de cabine dicht gaat best eng. Maar eenmaal omgekleed, stonden we klaar voor volledige ontspanning.

We hebben de Duo Boost gekozen. Dus terwijl mijn vriendin al genoot van een massage van 60 min, nam ik plaats in de floatcabine. Het water was heerlijk op temperatuur, ik trok de cabine dicht, ging in het water en stretchte nog even al mijn spieren vooraleer ik ging liggen. Ik had totaal geen benauwd gevoel in de tank. Terwijl ik onder de zonnebank al snel paniek krijg. Na een tijdje viel het licht uit en daar lag ik, helemaal alleen, zonder prikkels. Alleen mijn gedachten en ik. Het was niet eenvoudig om mijn gedachten direct helemaal af te sluiten. Ik had net een superdrukke periode achter de rug, dus alles bleef nog wel even spoken. Maar het hielp om me te concentreren op mijn ademhaling. ** Vijf tellen in, vasthouden, vijf tellen uit** Ik viel erna zelfs bijna in slaap. Dat was volledige rust. Mijn lichaam was gewichtloos, mijn ogen dicht en niets of niemand kon mij storen. Als het uur bijna om is, worden er belletjes in het water geblazen, het licht gaat weer aan en ik kon langzaam ontwaken en me voorbereiden om uit het heerlijk water te komen. Wat deed het deugd om deze wereld even te verlaten.

Sommigen vergelijken floaten met teruggaan naar de baarmoeder. Als baby zit je ook veilig in je cocon al drijvend in je moeders buik. Ik kan het mij niet meer herinneren, dat is al véél te lang geleden. Maar ik moest wel lachen toen ik plots exact hetzelfde lag als mijn zoon tijdens de echo.

Voor mijn massage mocht ik het epsom zout nog even van mij afspoelen, maar ik koos ervoor om dit niet te doen. Zo kon het zoutgoed intrekken en werd ik tijdens mijn massage ook een beetje gescrubt. Win-win, toch? Het zag er wel wat grappig uit, al die witte plekken, net alsof ik over heel mijn lichaam aan het vervellen was. Tijdens de massage kreeg ik enorm last van een verstopte neus. Geert legde me uit dat dat de afvalstoffen zijn die mijn lichaam verlaten. Oftewel, bye bye bacteriën. Ik heb genoten van minuut 1 tot 120! Mijn schouders en nek zijn in geen jaren zo pijnloos en los geweest. Dit zouden ze in een arbeidsplan moeten opnemen, minimum 1 keer per maand 60 minuten floaten. Waar kan ik dat voorstel indienen?

Mijn huid voelde nadien als een babyhuidje. Toch een beetje herboren dus.
Ik ga zeker nog terug. Ik kan het iedereen alleen maar aanraden. Wij kozen voor de duo boost. Deze behandeling kost 170 euro voor 2 personen.

Ik wens je alvast een ZENsationeel 2019!

Je houd misschien ook van...

1 reactie

  1. Heel fijn geschreven en mooie foto’s. Dank je wel Melanie!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: