Geen categorie

Mooi zijn begint bij een gezonde huid en stralende teint

Gisteren heb ik, dankzij de Bongobon Relax Deluxe, kennisgemaakt met huidcentrum L’art de beauté te Hasselt. Al jaren heb ik last van pigmentvlekjes en kleine littekens in mijn gezicht, door vroegere jeugdpuistjes. Ja, het was te moeilijk om eraf te blijven. Nu heb ik daar spijt van. Ik schaam me er zelfs voor en dit tast mijn zelfvertrouwen aan. Dus wou ik er graag iets aan laten doen. Maar ik dacht altijd dat deze behandelingen handen vol geld kosten. Deze kennismaking kwam dus al geroepen.

EVF_8891.jpg
Bron: website art de beauté

Ik werd vriendelijk onthaald door An. Ze bood me wat te drinken aan en gaf me een korte rondleiding en uitleg over het huidcentrum. Het huidcentrum is eigenlijk de stap tussen een schoonheidsspecialiste en dermatoloog. Ze helpen jou om een gezonde huid te krijgen op basis van verschillende analyses. Eerst vulde ik een vragenlijst in. Dit ging voornamelijk over de producten dat je gebruikt, hoe je jouw huid zuivert maar ook over wat je precies stoort aan je huid. Ze houden ook rekening met je werkomgeving en eetgewoontes. Dan heeft An mijn huid volledig gezuiverd en ondertussen ook gekeken naar wat voor soort huid ik heb en hoe deze reageert. Hierna mocht ik plaatsnemen voor een toestel dat 3D foto’s maakt van je innerlijke huidconditie. Zo kan het probleem bij de bron aangepakt worden.
reveal_imager
Met dit toestel maken ze een foto van je huid

 
Die foto’s zijn wel even confronterend. Zo zie je duidelijk dat mijn wangen onderliggend nogal vlekken vertonen. Dit zijn cellen/ bloedvaten die niet meer hersteld zijn. Dit kan bijvoorbeeld doordat er niet voldoende vitamine A en C aanwezig is en de reserves op zijn. Als kind ben ik ooit met de fiets gevallen op straat, een groot deel van mijn gezicht was toen serieus gekwetst. Het was raar om zelfs die wonde, de zelfde vorm en plaats, terug te zien op die foto. Ook merkte An direct op dat ik mijn oren nooit/ te weinig insmeer met zonnecrème. Oepsie! Ik kreeg direct de raad om meer water te drinken en een juiste lotion te gebruiken voor mijn huid, met een aangepast zuur. Ik heb blijkbaar nogal een gevoelige huid, die snel roodheden kan vertonen. Maar het was niet rampzalig. Ik kan er nog iets aan doen.Yes!
thumbnail_vrijens%2c-melanie-zij-aanzicht-probleemzone
Links zie je de beschadigde cellen, rechts zie je elke sproet en onderliggend vlekje

Op basis van deze analyse werd de behandeling toegepast. Om de diepere huidlagen te bereiken gebruikten ze het Environ Ionzyme DF II Machine. Dit bevordert de opname van specifieke vitamineproducten in de huid. “Laag frequentie Sonoforese houdt het gebruik van geluidsgolven in om vitaminemolecules door de huid te transporteren.” Je voelt er niets van, je hoort enkel een soort van gepiep. Ik kan begrijpen dat dit storend is voor sommige mensen, maar mij deed het niets. Natuurlijk gaat mijn huid niet miraculeus genezen van één behandeling. Volgens An doe je 50% thuis en 50% in het huidcentrum.

Werken aan je gezonde huid is niet iets wat je één keer per jaar bij een schoonheidsspecialiste doet, maar is iets waar je dagelijks aandacht aan moet besteden, wil je resultaat.

Na afloop heeft ze me enkele producten van Environ aangeraden om thuis mee te werken. De producten die zijn aanbieden zijn Hypo-allergeen en bevatten geen toegevoegde bewaarmiddelen of geur -en kleurstoffen. Ze vond het alvast heel positief dat ik de minerale make-up van Cent Pur Cent gebruik. Dit is veel beter voor de huid en ook iets wat zij iedereen aanraadt.
images-1
Volgende week contacteert ze mij om mijn eerste ervaringen hierover te kennen en om te zien of er producten aangepast moeten worden. Over 3 weken ga ik opnieuw langs voor een opvolging en nog een behandeling. Na één jaar kan je dan opnieuw een foto laten maken om de verbeteringen te bekijken.

IMG_20160907_100450.jpg
+ Betaalbare producten + Vriendelijke service +Permanente oplossing

Het zal tijd kosten om mijn huid te herstellen. Na 6 maand tot één jaar zal mijn huid zichtbaar hersteld zijn. Ik ben alvast benieuwd en kijk uit naar het resultaat. Ik vond het huidcentrum alvast een fijne ervaring en ben heel blij dat er een betaalbare oplossing bestaat. Ik ben er met een aangenaam gevoel buiten gegaan en ga met plezier terug.
 

Heb jij “problemen” met jouw huid?

Je houd misschien ook van...

5 reacties

  1. Mooi geschreven! Fijn dat je onze inzet kan waarderen ?

    1. Dank je wel! Ik kijk alweer uit naar mijn volgende afspraak! 😀

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: