Altijd heb ik gedroomd van een groot trouwfeest, met heel de familie en wel honderden vrienden. Het prinsessenkleed dat ik die dag zou dragen zou een creatie zijn van mijn moeke, ontworpen op mijn wensen en maten. Het zou dé mooiste dag van mijn leven zijn. Iets waar elk groot meisje van zou dromen.

Alleen… veel familie is er niet meer. Op jonge leeftijd heb ik jammer genoeg al afscheid moeten nemen van mijn grootouders. En hierna ging ieder zijn eigen weg. De lijm die ons samenhield was weg. Het gemis blijft. Zeker bij gebeurtenissen waar je als familie hoort samen te zijn. De geboorte van mijn zoon, de feestdagen of… mijn trouwdag. Dan komt weer die confrontatie van het verlies, het gemis. Toen mijn vriend me eindelijk dé vraag stelde wist ik al snel dat zo’n groot trouwfeest niet meer hetgeen was wat ik wou. We besloten om een klein en intiem feest te organiseren. Met enkel onze dichtste vrienden en familie. Waarom dan niet in het buitenland? Er zijn geen verplichtingen die ons hier houden. De wettelijke trouw, die doen we gewoon wat vroeger. Dat is maar een papiertje, maar ons echt ja-woord, onze grote dag, is onder het stralend zonnetje in Spanje.

Warm Welcome: Art of Events

Maar hoe begin je daaraan? Een trouw in het buitenland. Ik heb daar geen contacten, laat staan dat ik weet hoe ze daar te werk gaan of waar ik moet beginnen. Daarom besloten we om te werken met een weddingplanner, Art of Events. Zij hebben ervaring met destination weddings (zoals dat heet) en nemen de volledige styling en organisatie op hun. Ideaal! Een sterkte van Art of Events is volgens Sophie hun punctualiteit en organisatorisch talent. Dat klonk als muziek in mijn oren. Omdat ik zelf goed weet wat ik wil en hou van stiptheid en lijstjes. Ze had het zelfs nog nooit meegemaakt dat een bruid zo was voorbereid. Ja, ik zat daar met mijn mapje inclusief gastenlijst, moodboard en locaties, twee weken na onze verloving. #IetsTeEnthousiast?

Mijn bruidsjurk

Het moment waar ik het meest naar uitkeek tijdens de voorbereiding was de zoektocht naar mijn kleed. Al als tiener droomde ik ervan om kleed na kleed te passen en gewoonweg te stralen. Dus toen die dag kwam, was ik in mijn nopjes. Ik nodigde mijn mama,(toekomstige) schoonmama, (toekomstige) schoonzus en beste vriendin uit voor een teaparty en nadien vertrokken we naar Nova Bruidsmode. Ik had al heel wat leuke jurken gepind en onderweg zei ik nog “Hoeveel jurken zouden we passen? Want de eerste jurk zal het nooit worden.” Eenmaal aangekomen toonde ik de foto’s en ging ook Geert, de jurkenspecialist, mee in het verhaal. Hij haalde er een jurk uit waarvan hij dacht dat deze me perfect zou staan. Dus we begonnen met die jurk. Ik was verliefd. Nog enkele jurken gepast maar niets zat zo mooi en zo goed als die eerste. Dan toch de eerste, de beste? Daar kwam het moment. Schoenen aan, haren vast, een sluier als kerst op de taart en de traantjes van mijn compagnie, waardoor ik het natuurlijk ook niet droog kon houden. Ja, dit is MIJN jurk.

Locatie

Ondertussen zocht het team van Art of Events prachtige locaties in Malaga, Spanje.Maar de locatie uit mijn voorbereiding bleef in mijn hoofd spoken. Alle gasten konden hier verblijven. Prachtig uitzicht en vlot bereikbaar. Ja, uiteindelijk hebben we ook die locatie gekozen. Op aanraden van Sophie plande we een tripje naar Malaga, vooraleer we definitief deze locatie kozen. Dus de Save the date werd verstuurd met een mysterieus kantje. Geen locatie. Sophie en ik bezochten de locatie en we gingen van het een wauw moment naar het ander. Knijp me, dit kan niet. Soms namen de emoties de bovenhand, hier ga ik trouwen.
Dat we onze terugvlucht misten, zal altijd een leuke anekdote blijven.

Een weekend weg, onder onze vrienden en familie, met de trouw als hoogtepunt. Hoe concreter de plannen worden, hoe meer ik hier naar uit kijk. We moeten ons geen zorgen maken over het weer, buiten dat het misschien té warm is, en of mensen zonder accidenten (lees: dronken) thuis geraken. De vliegtuigtickets zijn geboekt, de locatie is geregeld, mijn kleed gekozen en alle praktische zaken liggen vast. Nu is het aan onze weddingplanner Art of Events, om alles tot in detail te laten stralen. Kortom, een weekend dat niemand van ons zal vergeten en met een glimlach op zal terugkijken.

Ja, het kost een handvol geld, maar dat doet elke trouw. We trouwen maar één keer (dat is toch de bedoeling) en onze gasten verdienen dat.

To be continued….

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: