Ons mama kreeg voor haar verjaardag een verblijf in “the full moon lodge” te Pairi Daiza cadeau, één nacht, twee dagen. En wij mochten mee. Enkele dagen voor vertrek kregen we mailtjes van Pairi Daiza Resort ter voorbereiding van ons verblijf. Hoe spannend! We zijn enorm benieuwd! Stiekem bereid ik me wel voor op wat teleurstelling, want mijn verwachtingen zijn zo hoog. Zouden we slapen bij de beren of de wolven? En doen beren geen winterslaap?

Pairi Daiza op zich moet ik niet meer introduceren denk ik. Ze hebben al meermaals de prijs van beste dierenpark van Europa gewonnen. Maar sinds mijn laatste bezoek, zo’n twee jaar geleden, is er toch heel wat veranderd.  Er kwam een volledig nieuw gedeelte bij, The last frontier. Sinds dit jaar kan je namelijk overnachten IN het park. Natuurlijk mogen de parkbezoekers hier door de dag ook de dieren bezoeken, maar als “tijdelijke inwoner” mag je hier dag en nacht ronddolen en mag je de rest van het park één uur voor openingstijd al betreden. Zelf hebben we hier geen gebruik van gemaakt, wij konden niet genoeg krijgen van ons uitzicht vanuit onze full moon lodge.

Sidenote: Casper staat voor het raam met een croissant in zijn mond.

The full Moon Lodge

Op zondagochtend checkten we in aan de receptie van het Pairi Daiza resort. We kregen een bandje waarmee we toegang kregen tot het park en onze lodge en alle uitleg. Onze bagage mochten we achterlaten en zou op onze kamer klaarstaan. Ideaal, zo konden wij alvast het park bezoeken want we kregen toch pas toegang tot onze lodge vanaf 15 uur.

The full moon lodge lijkt op een hobbit huisje, een huisje in de rots. Vanuit de lodge heb je een adembenemend zicht op het verblijf van zowel de wolven als beren. Het lijkt wel of ik de dieren kan aaien, ze zitten slechts enkele centimeters van ons af. Zijn ze niet goed zichtbaar vanuit de woonkamer, dan probeer ik het even vanuit de sauna of de badkamer. Want in elke ruimte is een groot raam met een live “uitzending” van national geographic, maar zonder dat er dieren worden opgegeten. De voedermomenten van de beren en wolven zijn zo uitgewerkt dat ze vlak voor elke lodge passeren. Ineens valt er voor je raam vis of vlees naar beneden. Zo ontbijten ze samen met ons.

De full moon lodge is prachtig ingericht, heel landelijk. Het beschikt over twee ruime slaapkamers, een woonkamer met een extra zetelbed, een heerlijke openhaard en eetruimte. Ook de welness- badkamer is enorm ruim met een sauna en bubbelbad. We kwamen niets te kort, zelfs alles in de minibar was inbegrepen en er waren ook gezelschapspelen voorzien op de kamer. Het lijkt ons ideaal voor gezinnen, maar minder om dit met meerdere koppels te doen. Dan zou er nog een extra badkamer moeten zijn.

Het avondeten en ontbijt zit inbegrepen in het verblijf. Dineren deden we bij restaurant waar onze ogen net wat groter waren dan onze buik en ‘s morgens konden we genieten van een rijkelijk ontbijt, dat aan onze lodge werd bezorgd. De room service is best prijzig en er werd voor ons ook wat weinig koffie voorzien. Hiervoor zou ik toch iedereen aanraden om zelf wat te voorzien voor ’s avonds nog samen wat te drinken, of snoepen, of je kan een extra fles wijn bestellen en meenemen vanuit het restaurant.

Pairi Daiza in de winter

Ik ben echt grote fan van het park. De dieren hebben echt enorm veel ruimte en je moet echt veel moeite doen om hekwerk te zien. Alles is vrij natuurlijk afgeschermd. Dat lijkt me niet alleen rustgevender voor de dieren maar ook voor ons. Het is de eerste keer in 25 jaar dat het park ook geopend was tijdens de winter. Het park is helemaal in de kerststemming, ook de dieren deden mee. In verschillende verblijven konden we speelgoed zien in de vorm van een kerstsok of kerstmuts. We trokken als een van de eerste bezoekers door een nieuwe wereld. “The land of the cold”, daar konden we rendieren en Siberische tijgers spotten. Op het water lag de schaatsbaan, waar we geregeld iemand hoorde vallen en onderweg liepen we door een gastronomische mark met als kers op de taart het huis van de kerstman.

De overnachting gaf ons bezoek aan Pairi Daiza een extra dimensie. Een unieke ervaring. Zo kregen we ook de mogelijkheid om het volledig park op ons gemak te doen en kon ook Casper op tijd zijn bedje in. Buiten de lodge was het hoogtepunt dit weekend toch wel het voedermoment van het nijlpaard. Machtig om dit beest onderwater te zien. We hadden ook de mogelijkheid om een olifant te aaien en voederen. De panda’s vond ik dan weer wat tegenvallen. Maar al bij al was het een enorm geslaagd weekend. En Casper hij vond vooral de voederbal bij de Olifant geweldig.

In juni opent er weer een volledig nieuwe ervaring in “the land of the cold” waar je vanuit je lodge zicht hebt op de ijsberen of tijgers. Ik zou niet weten naar welke dan mijn voorkeur gaat.

Wat zou jij kiezen?

Fijne feestdagen!

Je houd misschien ook van...

2 reacties

 1. Hoi

  Wij vroegen ons af of de dieren ’s avonds en ’s nachts binnen slapen of kun je blijven genieten van hun aandacht? Wolven zijn bv ’s nachts actiever dan overdag, maar als ze binnen moeten slapen, kun je er weinig van genieten uiteraard.
  Ook dezelfde vraag ivm de tijgers, ijsberen en walrussen 🙂

  1. Dag Marthe

   Goh moeilijke vraag, want wij waren stikop en blij dat we ons bed zagen eerlijk gezegd. Ik moet wel zeggen dat wij ’s avonds tot 23 uur zowel de beren als wolven zeker nog gezien hebben. Maar ik vond ze niet persee actiever als door de dag. Integendeel. ’s Ochtends bij het ontbijt ( ook van de dieren) zagen wij de leukste taferelen. Ik denk dat hun bioritme ook wel wat is aangepast door hun verblijf.

   ik hoop dat ik je hiermee toch al wat heb kunnen helpen.

   Groetjes

   Melanie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: