Feature,  Momlife,  Wanderlust

Ridder Muis Bivak

Afgelopen week werd Casper tot ridder geslagen. Hij slaagde voor de ridderschool! We bleven namelijk met het hele gezin overnachten op de glamping van Ridder Muis in Alden Biesen.
Zelfs papa, die totaal geen kampeer fan is, kon dit wel bekoren.

Ons prachtig verblijf!

Om stipt 13 uur checkte wij in voor het bivak van Ridder Muis. Ridder Muis stond klaar aan de ingang om ons welkom te heten. We kregen ons tentnummer, pakten onze spulletjes rustig uit en hadden tijd om even het domein te verkennen. Wij maakte ook even kennis met de buren achter ons, enkele zwart- wit gevlekte dames. (een kudde koeien) Gelukkig hebben ze zich gedragen en waren ze stil!

Casper wacht geduldig op Ridder Ridder

Een uurtje later werd Casper samen met de andere kindjes opgehaald door Ridder Ridder om een leuke namiddag te starten, beginnend met de ridderschool. Hij leerde zwaardvechten, paardrijden (op een stokpaardje)  en de échte riddergroet. Met wat hulp van mama en papa overwon Casper elk obstakel en werd hij op het podium tot ridder geslagen. Ridder Casper.

Als ridder heb je natuurlijk ook een zwaard. Om deze een beetje persoonlijk te maken mocht Casper zijn zwaard verven en bezetten met ‘diamantjes’. Het werd een blauw zwaard. Ook kruisboogschieten bleek voor Casper geen probleem. Zijn pijltjes hingen snel op de roos.

Nu hij helemaal klaar is om mama en papa te beschermen was het tijd voor zijn eerste queeste, de riddermuis speurtocht. Een wandeling van 4,5 km rond het prachtig terrein met leuke opdrachten. Hoewel onze ridder vooral uitgeteld in de koets werd vervoerd, bracht hij alle opdrachten tot een goed einde en konden wij de schatkist openen. Yes! De échte overwinning was vooral voor mama en papa om de buggy overal goed door te loodsen.

We sloten de avond af met een heerlijke barbecue en verhalen rond de magische ketel van meneer heks. En plots was het rustig op de camping. Alle riddertjes lagen in bed.

Terwijl op de achtergrond nog enkele ridders vochten tegen de slaap, genoten wij van een heerlijk glaasje wijn en frisse pint onder de ondergaande zomerzon. Gelukkig werden er ook dekentjes voorzien, want de avond was toch al wat frisser dan ik had verwacht.

Toch wel een beetje verlegen, merk je het ook?

’s Ochtends stond er voor onze tent een heerlijk ontbijt voor ons klaar. Hoewel Casper zijn eerste woorden waren: “Waar Ridder Muis?”, was hij toch verlegen toen ze ons gedag kwam zeggen. Draak zorgde voor lekker pannenkoeken, zo hadden we voldoende energie om de nieuwe dag te beginnen.

Staycation

Het kasteel van Alden Biesen zorgt voor een prachtige setting voor het bivak van vijftien glampingtenten. Het leek alsof je een film instapte. De middeleeuwse muziek, leuke decoratie en prachtige natuur zorgen voor een unieke sfeer. Ik merkte dat ik soms even in mijn gedachten verzonk en genoot van alles wat om me heen gebeurde. Casper heeft zich enorm geamuseerd en viel ’s avonds als een blok in slaap. Tijdens alle activiteiten werden de Coronamaatregelen in acht genomen. Iedereen hield voldoende afstand en je had altijd de mogelijkheid om je handen te ontsmetten. Aan de barbecue kon 1 iemand per bubbel het vlees gaan bakken, liefst met mondmasker. Ik heb me geen enkel moment onveilig gevoeld.

Wil je genieten van een leuke staycation met je gezin? Dan is dit zeker een aanrader!

https://riddermuisbivak.be/

Wees er snel bij er zijn nog maar enkele tenten beschikbaar.

Tip: Drank hoef je niet mee te nemen, de frigo van Ridder Muis zit goed gevuld. Maar voorzie warme kleding voor ’s avonds, eventueel een leuke onesie of fleecedeken om nog wat buiten te zitten en natuurlijk voldoende energie.

Dit kan je ook interesseren:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.