Geen categorie

Samen verbouwen = Temptation Island voor gevorderden…

Mijn laatste blogpost is alweer even geleden. Maar zoals  jullie wel weten zijn wij volop bezig met het verbouwen van onze woning. We zijn gestart op 9 mei 2015  en zijn nu zo goed als verhuizingsklaar, de verhuis staat gepland op 14 mei.- Woop, Woop-  Wat mij opviel het afgelopen jaar is dat het programma Temptation Island niks voorstelt in vergelijking met samen een huis verbouwen. Een wijze raad: start geen renovatieproject, als je relatie in een dipje zit.

Geen qualitytime

Alle tijd gaat naar het verbouwen en het opvragen van offertes. Hierdoor heb je enorm weinig tijd samen. De tijd die je samen hebt, gebruik je om het huishouden in orde te brengen of zaken te bespreken van de verbouwing. Luie zondagnamiddagen in de zetel bestaan niet meer en ook avondjes uit zijn enorm schaars. Na lange tijd weegt dit enorm door op je relatie.
Tip!: Plan maandelijks zeker een datenight in, leg jullie agenda’s samen aan het begin van de maand om een geschikte dag te kiezen. Probeer tijdens deze date niet te spreken over de verbouwingswerken.

Verkeerd begrepen

Wat voor de één vanzelf sprekend is, daar heeft de ander soms hulp of meer uitleg voor nodig. Dat is ons regelmatig overkomen en dit zorgde soms voor frustraties. Het is heel belangrijk om duidelijk te communiceren om deze frustraties te voorkomen. Stel eventueel een planning op of een stappenplan om te weten wat je kan doen, hoe het moet en wanneer  het kan.

"I'm all set to start the weekend reno project..."  "And I'm all set to call 911."
“I’m all set to start the weekend reno project…” “And I’m all set to call 911.”

 Stress

Verbouwen is stresserend, daar kan je niet onderuit. Hierbij komt ook nog stress van het werk of bepaalde gebeurtenissen en dit stapel je op tot één grote hoop stress. Gaat er dan iets mis, wat sowieso wel eens gebeurt, dan toont de mens niet zijn mooiste kant.   Je leert mekaar tijdens deze momenten wel enorm goed kennen. Positief blijven is dan de boodschap en hopen dat het snel weer passeert.

Weinig sociaal leven

Zoals ik al vermeldde blijft er geen vrije tijd meer over. Niet voor elkaar en al helemaal niet voor vrienden. En waar zijn al die vrienden die zouden komen helpen? Je probeert wel af te spreken, maar als je daar dan zit voel je, je schuldig omdat je had kunnen doorwerken. Ik weet van mezelf dat ik veel te weinig met vrienden heb afgesproken. Het is ook een ontspanning om even niet aan de verbouwingswerken te denken. En hoe graag je, je lief ook ziet. Soms verdien je wat ME-time. Maar echte vrienden begrijpen dit (hopelijk) wel. We halen de verloren tijd wel in. Al heb ik het gevoel dat ik soms toch heel wat gemist heb. (Sorry hiervoor!)

Conclusie

Ik heb vooral geleerd dat blijven praten enorm belangrijk is. Je mag ook niet weglopen van je problemen want deze komen toch terug boven. Een discussie nu en dan, of meningsverschil is ook niet meer dan normaal. Zo leer je elkaars mening appreciëren en een relatie is nu eenmaal water bij de wijn doen. Hoe dan ook, als je zo’n renovatieproject samen door komt…. dan mag je er van uit gaan dat jullie een uitstekende match zijn. – Dat zegt mijn gevoel –  Voor ons is het nu aftellen naar de verhuis en daarna doe ik even NIETS. Voor diegenen die samen een project starten- VEEL Succes! (Ik hoop vooral dat jullie nu niet wanhopen, positief blijven is minstens even belangrijk)
download
 

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: