Geen categorie

Wat een ochtend…

De dag begon als geen andere. Ik stond op, maakte me klaar en vertrok naar het werk. Het was 5 minuten na 8. Ik stapte de auto in en het eerste wat ik hoorde was dat er twee bommen zijn ontploft op de luchthaven in Zaventem. Ik schrok van dit nieuws, zeker op zo’n nuchtere morgen.  Het was wachten op meer nieuws en exacte feiten.
Eenmaal op het werk aangekomen, heb ik onmiddellijk de nieuwssites geopend waar de feiten stilletjes aan binnen sijpelden. Met 5 zaten we achter één bureau, allemaal geschrokken. We probeerden te begrijpen wat er gebeurde en wisten dat deze dag heel wat verandering zou brengen. Al snel hoorden we ook over de aanslagen op de metro. Veel van onze collega’s werken in Brussel. We hebben iedereen zo snel mogelijk proberen te contacteren om te horen of alles in orde was.
De chaos in het land is groot. Niemand weet wat te verwachten maar de solidariteit is groot. Via sociale media kan je een carpool naar huis zoeken, mensen gaan bloed geven, vrijwilligers helpen iedereen om mekaar terug te vinden,… maar ondertussen gaat het leven ook gewoon voort. We kunnen er niets aan doen, we kunnen het niet terugdraaien.
Buiten schijnt het zonnetje, maar toch is het een heel donkere, zwarte dag. Niet alleen voor België maar ook voor Europa en zelfs heel de wereld. We zijn allemaal mensen, waarom kunnen we dan niet in vrede samenleven? Het enige wat ik kan denken is dat diegene die dergelijke handelingen doen geen mensen zijn maar monsters.
Ik blijf het nieuws volgen, de rest van de dag. In de hoop te weten wat we nog mogen verwachten. Maar ik vrees dat niemand daarop het antwoord kent. Vandaag is surreëel.
Ik ben zelf enorm verschoten. Het komt verschrikkelijk dicht bij. Maar ik ben opgelucht dat vrienden en kennissen veilig zijn.

Ondertussen gaan mijn gedachten  naar de slachtoffers, en hun families, en de hulpdiensten. #PrayforBelgium #stopterrorism

 
1618457_1033448110069305_5852588734647960014_n
 

Vandaag geen fashion, beauty of lifestyle blogpost. Maar een korte kijk op een zwarte dag. Een dag die we niet kunnen vergeten of negeren.

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: