Ok, het is nu echt winter. De dagen zijn kort en grijs. Maar goed nieuws! Dit is het ideale moment om je voor te bereiden op de zomer. Toch wat betreft permanente ontharing. Uitkijkend naar luchtige kleding gesierd door blote haarloze armen en benen . Een haarloze zomer, zonder harsen of scheren! Dat heb ik dus ook gedaan. Door een behandeling met de VPL, hoef ik nooit meer te scheren en geniet ik van haarloze oksels. In de winter en zomer!

Ik vind het altijd zo verschrikkelijk om weer te harsen of scheren. Dus in de winter ga ik daar vrij laks mee om. Onder die jeans en trui zie je die stoppels toch niet. Het is gewoon zo tijdrovend en na enkele dagen staan die stoppels daar al terug. #Nutteloos

Jessica, mijn huidspecialiste bij Huidinstituut l’art de beauté, wist me te overtuigen om een VPL behandeling een kans te geven. Door het gebruik van de VPL zal de haargroei verminderen en uiteindelijk verdwijnen. Tijdens de behandeling wordt er een lichtstraal in de huid geschoten. Het haarpigment neemt die energie op, waardoor de haarwortel wordt vernietigt. Na zo’n 12 dagen vallen de eerste haartjes uit.

Afhankelijk van de zone duurt zo’n behandeling 10 – 60 minuten. Ik combineer het met mijn gezichtsbehandeling. Ik had eerst een beetje schrik voor wat zou komen. Wie weet vloog ik wel tegen het plafond van de pijn. Maar dat was absoluut niet het geval. Het is een enkel een kort prikje. De ene plek is wat gevoeliger dan de andere, maar het valt zeker goed te doen. Nog voor je eraan kan denken, is het weer achter de rug. Voor mijn oksels waren het slechts acht tot tien kleine flitsjes. En dat mindert bij de volgende sessies.

Ik heb nu twee behandelingen van mijn oksels gehad en ik ben super tevreden! Na de eerste keer merkte ik al een groot verschil. De donkere haren vielen na twee weken uit en kwamen niet meer terug. Salut! De haargroei werd ook veel trager. Doordat niet alle haartjes in dezelfde groeifase zitten, heb je meerdere sessies nodig om volledig haarvrij te zijn.

Waarom is het nu het ideale moment? Het is belangrijk dat de plek van de laserbehandeling niet in contact komt met de zon. Zon vermijden is natuurlijk veel gemakkelijker in de winter. Zeker als je kiest om je benen of gezicht te behandelen.  Ik zou het echt iedereen aanraden. Het is zelfs ideaal voor mannen met een té wilde haargroei.

En de prijs? Die valt ook heel goed mee. Voor de opzet rekenen ze 50 euro. Hierbij komt 1 euro per flits, dus een totaal van ongeveer 70 euro voor beide oksels. Ik doe het in combinatie met mijn gezichtsbehandeling. Twee vliegen in één klap.

Ik ben tegen de zomer zeker haarvrij, jij ook?

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: