Op mijn blog lees je heel veel over make-up, verzorging en verzorgingsproducten, maar dit
n tekort aan vitaminen en/ of mineralen huidproblemen veroorzaken. Het gebruik van tal van huidcrèmes of lotions zullen in dat geval het probleem niet oplossen, maar zijn enkel een pleister.Met een gezond voedingspatroon kan je op een gemakkelijke manier een gezonde huid
behouden.

une_detox

DON’T

Alcohol

Alcohol is niet alleen schadelijk voor je organen, maar heeft ook gevolgen voor de buitenkant van je lichaam. Het droogt je huid uit, doordat alcohol de hormonen blokkeert die ervoor zorgen dat je niet uitdroogt. Dit zal er ook voor zorgen dat je vroegtijdig rimpels zal krijgen en je huid vaal en dof zal uitzien. Bij overmatig alcohol gebruik zal je ook merken dat rondom de neus en wangen gesprongen rode haarvaatjes kunnen ontstaan. Dit komt doordat alcohol de bloedvaten verwijdt en deze op den duur beschadigd. Merk jij een verschil na één mand zonder alcohol? Nu is het ideale moment om het te testen tijdens tournée minérale.

14962684_1104696292912426_4061762788403650049_n

 Zuivel

Volgens onderzoek blijkt dat zuivel acne uitbarstingen kan uitlokken of verergeren. De boosdoener zijn de hormonen die gebruikt worden om de groei van koeien te stimuleren. Veel mensen zijn vaak licht allergisch voor zuivel zonder dit zelf te beseffen. Heb je last van rode of schilferige huid, probeer dan zeker eens een maand zonder zuivel,

snoepgoed_1024_617_c1.jpgSnoep

Snoep is niet alleen een boosdoener voor je tanden maar ook voor je huid. In snoep zit er namelijk een grote hoeveelheid suiker, deze veroorzaakt een doffe huid en rimpels. Dit komt doordat suiker de elastine en collageen van je huid beschadigt. Twee belangrijke componenten om je huid jong en sterk te houden.

DO:

Water

Je lichaam heeft heel de dag water nodig, ook je huid moet altijd voldoende gehydrateerd zijn. Een gezonde vochtbalans zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen worden afgevoerd. Probeer dus dagelijks zo’n 1,5 liter water te drinken voor een goede hydratatie.

Rauwe groenten en fruit

Groenten en fruit zijd40f0c90-4635-4416-ab3b-5da92c49f3a9n onmisbaar voor een gezonde en stralende huid. Ze zijn rijk aan tal van vitaminen, mineralen en polyfenolen die de zelfreiniging van je huid stimuleren. Dit zorgt ervoor dat eventuele giftige afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Een lekkere smoothie als tussendoortje of een stuk fruit als vieruurtje zal je zeker snel resultaat geven.

Antioxidanten

Antioxidanten zijn het beste wapen om het verouderingsproces tegen te gaan. De sterkste antioxidanten kan je terugvinden in blauwe bosbessen, groene thee, worteltjes, vis, abrikozen, pompoen, tomaten, .spinazie..

Notenwidget-noten

Een handvol noten elke dag is niet alleen gezond voor je huid, maar zo eet je jezelf ook slank. Ze bevatten namelijk veel onverzadigde vetten. Dit is niet alleen cholesterolverlagend maar bevatten ook omega 3 (ontstekingsremmend), antioxidanten (herstellend) en eiwitten (celopbouw) Let er wel op dat ze rauw zijn, niet gebrand of gezouten.

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van gezonde voeding voor je huid. Natuurlijk is het niet enkel gezond voor je huid maar ook voor je lichaam.

Echte schoonheid, begint aan de binnenkant!

9dcf5b9345dcc939a3d9b9c8c6dd249d

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: