Hij staat al enkele maanden bij ons in huis maar nu deel ik het ook graag op mijn blog. Ik knutselde voor Casper een leertoren in elkaar. Het is namelijk zo leuk om samen te koken, bakken of het koken voor te bereiden, maar helaas kan Casper nog niet aan het keukeneiland. In zijn stoel is dat dan ook weer niet altijd even handig, dus zocht ik een oplossing.

Via google ging ik op zoek naar een leertoren, maar dat kost al snel heel wat geld. Gelukkig kwam ik ook deze Ikea hack tegen. Nee, ik heb het niet zelf bedacht maar ik wil het jullie niet onthouden. Ik plande dus al snel een tripje naar de Ikea. Ook plezant voor Casper want het is daar precies één grote speeltuin voor hem.

Hij heeft bijna elke stoel en slaapkamer getest en even “buiten” gespeeld

Benodigdheden:

  • Het BEKVÄM opstapje van Ikea
  • Het ODDVAR krukje van Ikea
  • Schroeven (4-6)
  • Een schroefmachine
  • Hulp van de “gebruiker”

Het ineen zetten is heel simpel, als je natuurlijk de aanwijzingen van Ikea goed kan volgen. Zet het Bekvam opstapje in elkaar. Vraag wat hulp aan de kleinste. Hij/zij kan de zijkanten vasthouden of de schroeven aangeven en natuurlijk het resultaat testen op stevigheid.

Vervolgens zet je het ODDVAR krukje ineen, maar laat hierbij 1 kant open. De balkjes die je hierbij overhoudt kan je plaatsen aan de zijkant of voorkant voor extra beveiliging.

De laatste stap is niet terug te vinden in de aanwijzingen van Ikea. We maken van het krukje en het opstapje één leertoren. Draai het krukje hiervoor om en zet het bovenop het opstapje, zorg ervoor dat de oppervlakten goed overeenkomen en dat de open kant van het krukje overeenomt met het trapje. Met de extra schroeven kan je alles aan elkaar vast maken. Voor wat extra stevigheid kan je ook wat houtlijm op de oppervlaktes smeren. Plak nog wat viltjes onder de poten, om lawaai en krassen te voorkomen en we zijn klaar.

Je kan de leertoren ook een leuk kleurtje geven, ook hierbij kan je wat hulp vragen. (Als je natuurlijk de ruimte erop voorbereidt)

Een minder puntje: Het neemt enorm veel plaats in, dus het zomaar wegzetten is niet zo simpel. Misschien eens nadenken over een inklapbare oplossing.

Meest recente berichten

Je houd misschien ook van...

1 reactie

  1. Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: