DIY Lifestyle

Een fotoboek vol herinneringen | Fotofabriek

Een tijd geleden werd ik door fotofabriek gecontacteerd met de vraag of ik het zag zitten om een fotoboek te maken. Aangezien we nog heel wat foto’s van de trouw moesten “verzamelen” en Kerst voor de deur stond leek me dat een ideaal plan en zo had ik alvast een leuke cadeau voor onder de kerstboom.

Ik ging meteen aan de slag. Ik koos ervoor om zowel de foto’s van de wettelijke trouw als de welkomstreceptie in dit fotoboek te verzamelen. Ik begon met het selecteren van de foto’s, al ging dat niet zo vlot als verwacht. ALLE foto’s in het fotoboek plaatsen was geen realistisch plan en selecteren was echt enorm moeilijk. Ze zijn allemaal zo mooi en een leuke herinnering naar zo’n mooie tijd.

Ik koos voor een verschillende voor & achter foto

Eenmaal ik de foto’s gekozen had, een halve maand later dus, kon ik eindelijk beginnen aan mijn fotoboek. Ik koos ervoor om mijn foto’s te uploaden via de online creator, gemakkelijk, snel en je kan het opslaan en later verder werken. Er is ook de mogelijkheid om de PDF uploader of de software te downloaden voor offline gebruik, maar dat leek me nogal omslachtig.

Het is een hardcover A4 formaat

Omdat ik de foto’s op voorhand al had geselecteerd ging het maken van het fotoboek uiteindelijk vrij vlot. Ik liet de creator het fotoboek eerst automatisch vullen en paste nadien aan waar nodig. Het ging best vlot. Het is een kwestie van even tijd maken om eraan te beginnen, dat is vaakst het moeilijkste. Niet veel later stonden er drie fotoboeken klaar in mijn winkelwagen. Dan was het enkel nog een papierkeuze maken en andere leuke opties en bestellen maar. Je ontvangt direct een bevestigingsmail van je bestelling en even later weet je ook wanneer je het thuis mag verwachten. Enkele dagen later zat het thuis in de brievenbus. Jammer genoeg net te laat voor kerst. Dus verliep het niet geheel volgens plan.

Ik was enorm blij met het resultaat. Het papier voelt enorm stevig, de kleuren zijn prachtig en het brengt ons terug naar prachtige dagen. De bijhorende lachjes en ja ook traantjes (goede traantjes weliswaar) kwamen er ook aan te pas. Instant heimwee gevoel!

Voldoende keuze uit Layouts- Kleuren – Tekstmogelijkheden…

Hoewel het fotoboek enkele daagjes te laat kwam heb ik het toch cadeau kunnen doen maar als nieuwjaar cadeautje. Als ik nu ook nog eens een keuze kan maken van mij favoriete foto kan ik hiervan een canvas laten maken. Maar niet alles tegelijk. Ik heb zelfs nu pas een keuze kunnen maken voor de foto’s in ons trouwalbum.

Je kan zelfs een foto als achtergrond gebruiken

Wat doe jij met je foto’s?
Maak jij een fotoboek of zitten ze ergens in een map op de computer/ GSM?

Neem zeker ook een kijkje naar volgende artikels:

Je houd misschien ook van...

2 reacties

  1. Nice photos and a great idea!

    1. Thanks! It’s really easy and of course a lot of fun to flip through pages instead of swiping on my phone. 😀

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: