Momlife

Neutral Babyverzorging| Review

Als mama wil je het allerbeste voor je kind. Dat begint al vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent. Je gaat je voeding aanpassen, zorgt voor een veilige thuis en laat alles wat je kindje kan schaden achterwegen. Tijdens deze koude winterdagen heeft ons klein spook al eens last van een droge huid. We wisten niet goed wat we konden doen. We smeerden wel, maar dat gaf weinig resultaat. Dankzij mamaplaats kreeg ik de kans om de producten van Neutral te testen. Ze stuurden mij een pakket met producten speciaal voor baby’s met een gevoelig huidje.

De tubes sluiten gemakkelijk af en zijn handig in gebruik.

Heb je de ingrediënten van jouw baby producten al eens bekeken? In de meeste zit parfum. Een niet zo gezonde toevoeging voor de huid, dit kan wel eens voor een allergische reactie zorgen. Net zoals parabenen, hetgeen ze gebruiken voor te bewaren, en kleurstoffen. Deze ingrediënten heeft Neutral in hun assortiment achterwegen gelaten. Of je kindje een allergie heeft of niet. Door het huidje te beschermen tegen deze stoffen, voorkom je ook vaak het krijgen van een allergie.

Een klein beetje olie is al meer dan genoeg om droge plekjes aan te pakken.

Ondertussen gebruik ik de producten van Neutral al enkele weken. De “minerale” olie gebruik ik na een badje of voor het slapengaan. Het trekt snel in, laat geen vlekken na en geeft geen plakkerig gevoel. Het maakt ook mijn handen extra zacht na het aanbrengen. Niet ideaal zo vlak voor het paaldansen heb ik al ontdekt. ‘s Morgens breng ik meestal wat bodycrème aan op zijn armen en benen. Dit masseer ik wat meer in op de hele droge plekken. De zinkzalf gebruik ik bij pamperuitslag of tussen de plooitjes van zijn benen. Tot nu toe voelt zijn huid al heel wat zachter aan en ook de roodheid blijft achterwege, een echt babyvelletje.

Parfum, is dat echt nodig? Een baby riekt van zijn eigen toch al goed? Wel, bij het wasmiddel mis ik het parfum wel een beetje. Ik hou ervan als mijn beddengoed of kleding ruikt naar de heerlijke bloemetjes van het wasmiddel. En ik ben niet zo’n mama die enkel een machine laat draaien voor de was van de kleine. Het zijn dan wel een hele hoop kleren, maar ze zijn zo klein, dat ze mijn machine niet vullen.

Ziet er toch proper uit, niet?

Tot slot de billendoekjes. Ook daar mis ik het parfum wel wat. Gewoon om die vieze stank te verdoezelen. Maar ze doen wel goed hun werk. Buiten water staan er maar zes ingrediënten op de lijst. Ideaal voor een goede hydratatie van de billetjes als voor het zuiveren. En omdat er geen zeep in zit, kan je het ook perfect gebruiken als snoetenpoetser.

De shampoo & wasgel prikken niet in de ogen en verzorgen zijn huidje tot in de puntjes!

De producten van Neutral zijn alvast op heel wat plaatsen te verkrijgen waaronder Albert Heijn, Kruidvat en Bol.com. Ik ben alvast heel tevreden, de droge huid is snel onder controle en dat zonder al te hoge kosten.

Getest & Goedgekeurd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.