Na 4 maanden zwangerschapsverlof breekt weer een nieuwe periode aan – terug gaan werken. Ik heb wat tips neergeschreven die hopelijk tijdbesparend werken.

Morgen is het voor mij weer werkendag, na bijna 4 maanden enkel maar Caspertijd zal het wel even slikken zijn. Het zal weer een periode worden van aanpassen en herplannen, net nu we het huidig schema onder de knie hebben. We gaan een drukkere periode tegemoet en om onszelf wat tijd te gunnen heb ik alvast zoveel mogelijk taken afgewerkt. Laten we starten met een propere lei, dan is het gewoonweg ook eenvoudiger om deze proper te houden. Misschien komt het jou ook nog van pas.

2018-03-26-17-04-23.jpg
Wanneer hij hoort dat mama weer moet gaan werken…

Laatste maand zwangerschapsverlof

Er zijn zaken die jaarlijks of tweejaarlijks terugkeren denk hierbij bijvoorbeeld aan inentingen van huisdieren, tandartsbezoek, onderhoud van onder andere de ketel of schoorsteen,… Nu je nog thuis bent kan je dergelijke afspraken gemakkelijker inplannen. Je kleintje heeft een duidelijk schema waardoor je rekening moet houden met eet -en slaapmomentjes. Tijdens jouw laatste maand zwangerschapsverlof ben je dit schema helemaal gewoon en weet je wanneer je dergelijke afspraken kan inplannen.

2018-03-26-16-51-31.jpg

Laatste week zwangerschapsverlof

Gaat jouw prinsje of prinsesje naar de opvang of grootouders, dan staan er zeker wel wat wen-momentjes gepland. Gebruik deze momentjes voor jezelf en om thuis nog heel wat gedaan te krijgen. Hiervoor heb ik zelf een klein weekprogramma gebruikt:

1aa2d57fa37d5be98e5e832e237db333Dag 1: Kwaliteit boven kwantiteit!
Neem eens een kijkje in je kleren -en schoenenkast. Je komt hier zeker wel wat tegen dat je niet meer draagt of wat niet meer past. Sorteer jouw spullen in drie dozen of wasmanden -WASSEN, VOUWEN/STRIJKEN, SPULLENHULP – en begin met sorteren.
Dag 2: Shop in the name of love
Het moet niet altijd hard werken zijn, we mogen ook al eens ontspannen en er is weer ruimte vrij in de kast. Plan een leuk shoppingtripje. Shop ’till you drop!
Dag 3: Grote wasjes, kleine wasjes…
Doe de volledige was (kleur-donker- wit) zodat je de bodem van je wasmanden kan zien!
Dag 4: A clean home is a happy home2018-03-26-16-52-33.jpg
Doe de grote schoonmaak daarmee bedoel ik het huis van onder tot boven maar bekijk ook je kastindeling eens. Heb je kasten waar jouw kleine schatje in kan en zitten daar gevaarlijke producten, breekbaar servies, glazen of misschien wel koekjes in? Breng deze dan alvast naar een veilige hoogte of plaats er babyslots op. Nu heb je nog de tijd en voor je het weet stapt je lieve schat rond en krijg je de kans niet meer. Alles poetsen kost wat tijd, maar je kan dit inplannen tijdens een wen-momentje van je kleintje.
Dag 5: Iron Queen
Het gevolg van veel was is dat er veel strijk is. Niet echt mijn favoriete bezigheid, maar als je alles in eens doe ben je er weer een tijdje vanaf. Tegelijkertijd kijk ik altijd mijn favoriete series.
Dag 6: ME -time
Na al dat harde werk mag je zeker eens wat tijd voor jezelf nemen. Zeker ter voorbereiding van de komende vermoeiende periode. Dit valt weer ideaal te combineren met een wen-momentje van je kleine spruit. Boek een wellness of maak een afspraak bij je kapper, laat je maar eens flink in de watten leggen. Doe vooral iets waarvan je kan ontspannen en genieten.
2018-03-26-17-05-47.jpg

Laatste dag zwangerschapsverlof

En dan komen we op (vandaag) de laatste dag zwangerschapsverlof. Doe wat je graag doet en geniet van die laatste volledige dag met je lieve schat! Om de hectiek van die eerste ochtend wat te verminderen kan je ’s avonds alvast jouw outfit klaarleggen en de spulletjes dat jouw prins/prinsesje nodig heeft voor de eerste opvangdag. Kies een outfit waarin je je heel zelfzeker voelt, want het zal geen gemakkelijke dag worden.

Hoe was jouw eerste werkdag na het zwangerschapsverlof?

kiss melaniie

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: