Een baby doet niets liever dan dicht bij mama of papa vertoeven. Maar na enige tijd begint dat serieus door te wegen. Het beperkt je in je vrijheid en thuis geraakt er niets meer gedaan, zeker tijdens hangmomentjes. Daarom kozen wij voor een draagzak. In mijn ogen een onmisbaar baby item!

In het eerste levensjaar van je kleine spruit zijn er heel wat “sprongen”. Vaak trekken ze dan terug naar mama of papa, een hangmomentje zoals wij dat noemen. Het huishouden valt stil want je hebt geen armen vrij en je armen hangen op de grond, dat klein baby’tje gaat ook serieus doorwegen. Daarom kozen wij voor een draagzak. Wij hebben even stilgestaan bij de verschillende mogelijkheden, draagdoek of draagzak. Maar al snel werd die knoop doorgehakt en werd het de Ergobaby 360° carrier.

20180227_202952-1.jpg
Lekker warm bij papa!

Draagdoek of draagzak?

Het grootste verschil in een draagdoek of draagzak zit em in de manier van dragen. Draagdoeken zijn gemaakt van een elastische stof, die je zelf op verschillende manieren kan binden. Een draagzak of draagtas kan je gemakkelijk aantrekken, het is een zak waarin je baby de juiste ondersteuning krijgt.

Draagdoek

Draagzak

Te gebruiken vanaf dag 1 tot +- 7 kilo (4 maand)

Te gebruiken vanaf dag 1 mits verkleinstuk tot +- 15 kg (peutertijd)
Vergt oefening in het knopen, opnieuw knopen als je kind eruit hebt gehaaldSluit met clips en klittenband, snel en gemakkelijk in gebruik
Verschillende draagmethodes mogelijk (buik, rug, heup)Verschillende draagmethodes mogelijk (buik, rug, heup)
Geen extra verdeling van het gewicht van je babyHet gewicht van je baby wordt verdeeld over schouders, rug en heupen. Goede ondersteuning
Handig voor korte periodesHandig voor korte en langere periodes
Opletten met keuze materiaal voor zomerperiode – niet elke draagdoek is luchtig genoegGemaakt van stevig materiaal dat ook voldoende verlucht
Flexibel, snel weg te steken

Minder flexibel, neemt meer ruimte in

2018-04-10-11-37-05-e1523353119596.jpg

Ergobaby 360° Carrier

Wij kozen uiteindelijk voor de Ergobaby 360° carrier. Waarom? Voor ons was het belangrijk dat wij ook onze rug konden sparen. Tijdens het testen van deze draagzak werd al snel duidelijk dat de zak ook heel wat gewicht draagt op de heupen, waardoor de rug deels ontlast wordt. Je kan je baby ook op verschillende manieren dragen, waardoor je baby zowel met het aangezicht naar voor kan zitten als naar je toe aan je buik, heup of rug. De draagzak zorgt ervoor dat de baby steeds ergonomisch correct zit in elke positie. Dat was voor ons ook van groot belang. Door het zitje in de Ergobaby kan je al snel gebruik maken van de draagzak.  De ruggensteun kan naar beneden worden gevouwen en het uv-werend kapje groeit met de baby mee. De heupriem kan op verschillende hoogtes gedragen worden, zodat je baby altijd hoog genoeg kan zitten. En een extra pluspuntje, het is wasbaar! Reden genoeg dus om voor de Ergobaby te kiezen. Wij hadden geen zin in het geklungel en de rugpijn van een draagdoek. Maar ook deze zal wellicht voordelen hebben.

In ons dagelijks leven

20180304_120654.jpgOns klein spookje geniet echt van de draagzak. Hij wordt er kalm van en valt meestal zelfs in slaap. Dan ligt hij knus tegen ons op. Ik kan zelfs poetsen en het eten voorbereiden, groentjes kuisen en snijden, terwijl hij dicht tegen me aanleunt. En zodra het kon ben ik ook beginnen sporten, met hem als extra balans. Terwijl ik de was vouw doe ik wat squats of enkele lunges tijdens het stofzuigen. De draagzak is echt een gemak. Zeker als je baby graag rondkijkt of als je op drukkere plaatsen komt. Dan is het niet altijd gemakkelijk om door te komen met je koets. Ik ben een grote voorstander en zou zelfs durven zeggen dat elke ouder dit zou moeten aanschaffen. Dan heb ik nog niets gezegd over het veilig gevoel dat de draagzak jouw baby geeft en dat zo’n draagzak of draagdoek de ontwikkeling van zijn rugspieren kan bevorderen.

Casper is fan! Casper gelukkig = Mama gelukkig!

kiss melaniie
 
 
 
 
 

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: