Een kinderwagen is iets dat waarschijnlijk op élke geboortelijst zijn plaatsje krijgt. Een mooie kinderwagen, want ja, mama wilt ook een mooie wagen. Vanaf dag één leg je de baby in de wieg, tot hij wat groter is. Dan komt het zitje en komen de lange wandelingen eraan. Die kinderwagen is prachtig, stevig en een genot om mee te rijden, maar neemt enorm veel plaats in. Hoe doe je dat op vakantie? Wel, daarvoor koop je een buggy.

Tijdens mijn zoektocht naar de ideale buggy heb ik reviews gelezen, buggy’s ineen gevouwen, terug uitgeplooid, opgetild, maar geen enkele buggy vond ik compact en vlot opgevouwen. Tot ik een filmpje van de Pockit + van Goodbaby (GB) tegenkwam. Volgens het Guinness Book of Records, dé kleinst opvouwbare buggy ter wereld. In slechts enkele seconden vouwde de gebruiker de buggy op tot een klein pakje. Een pakje dat perfect past in een draagzak en je mee de vlieger op kan nemen.

Pockit Plus | Goodbaby

Voordelen

Dat de buggy de vlieger op mag overtuigde me om de buggy te kopen. Geen gedoe na het inchecken want Casper kan rustig blijven zitten. En ja, de buggy is snel en met enkele handelingen op te vouwen of uitgeklapt. Het is een echt lichtgewicht, we namen het zelfs al mee op de fiets. Je kan de wielen laten zwenken of vast zetten, waardoor het rijden ook enorm vlot verloopt. Met een vijfpuntsgordel zit ook Casper goed vast en kan hij rustig achteruit leunen en genieten van een leuk ritje. Het zonnescherm houdt hem uit de zon en beschermt hem tegen eventuele windvlagen. Met de juiste accessoires kan je ook de maxi-cosi of wieg met deze buggy vervoeren.

Nadelen

Doordat de buggy zo licht is voelt ze niet echt stabiel. Hier verschoot ik wel van tijdens het eerste ritje. Bij een minder vlakke weg, voel je de trillingen. Misschien zijn we ook wel wat verwend door onze kinderwagen. Maar het rijcomfort hebben we wel wat moeten inruilen voor het compacte van deze buggy. En dan heb je natuurlijk de prijs. Als extra kinderwagen/ buggy, is hij wel wat prijzig.

Conclusie

Al bij al ben ik wel enorm tevreden met deze aankoop. De grote test zal in September gebeuren. Mag de buggy mee op de vlieger? Past de buggy onder de zit van de passagier voor mij? Het was alvast gemakkelijk dat we de buggy mee kregen op de fiets. Het is jammer dat er geen tas bijgeleverd werd. Deze heb ik alvast bijbesteld, dat maakt het vervoeren en opbergen toch wat gemakkelijker.

Ik bestelde de buggy via Baby&Tiener Megastore, wat niet echt een aanrader is. Terwijl de levertermijn 2-3 werkdagen was, had ik na 1 week nog niets ontvangen. Toen ik hen mailde voor een status update bleek dat de buggy die ik bestelde niet meer geleverd kon worden, wel in een andere kleur. Ik vond dat deze communicatie ook direct had kunnen gebeuren. Uiteindelijk kreeg ik de Silver Fox opgestuurd, nog net op tijd voor de meifeesten. Jammer genoeg zat er een zwarte vlek op het zitvlak van de buggy, deze kreeg ik er niet uit. Als compensatie kreeg ik een kortingscode toegestuurd. Maar toch blijf ik met een minder gevoel achter. Ondertussen bestelde ik de bijhorende tas met deze bon, na 10 dagen heb ik nog niets gehoord van de levering.

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: