Al die tijd heb ik er naar uitgekeken om leuke fietstochtjes te doen met zoonlief. Zelf vond ik het als kind ook altijd leuk. De zonnestralen op je snoet, wat afkoeling in het bos en onderweg een leuke picknick.

Zodra je baby zelfstandig kan zitten, is het mogelijk om hem/ haar mee te nemen op de fiets.

Dus zodra ons spook goed recht kon zitten, keek mama uit naar een nieuwe fiets. Mijn keuze ging uiteindelijk voor een elektrische fiets van Vogue. Nee, niet het fashion magazine, maar wel leuk dat mijn fiets zo’n trendy naam heeft.

35665673_10214829817273474_4604741739209555968_n
Joepieeeeee!

Waar houd je het best rekening mee voor een “moederfiets”?

Ik koos voor een elektrische fiets, een beetje uit gemak aangezien Casper nog wel wat zal verzwaren en groeien. Maar ook omdat het me zo aanspoort om meer de fiets te nemen naar het werk. Want met een elektrische fiets kom ik niet zwetend aan op kantoor. Je krijgt een extra duwtje in de rug waardoor je al eens verder kan fietsen en nieuwe oorden kan ontdekken. En ook met de versnellingen zit je goed, genoeg verschil om grote en kleine heuveltjes te overbruggen.

20180620_130654

Verder kan je ook uitkijken naar volgende puntjes, maar je kiest zelf wat ECHT van belang is:

een lage instap

Dat vond ik zelf toch ook nog wel een vereiste. Het is ook wel duidelijk wat ik hiermee bedoel. Je hebt hiermee alle ruimte om gemakkelijk op-en af te stappen. Want zeg nu zelf, dat is wel cruciaal met een wiebelende kleine op je bagagedrager.

stevige bagagedrager

Het is natuurlijk van groot belang dat je bagagedrager al dat gewicht aan kan. Nu weegt je kindje misschien nog maar 8 kg, maar het is toch de bedoeling dat hij wat langer kan meefietsen. Sommige fietsen hebben zelfs een langere bagagedrager zodat je ook je fietstassen kwijt kan. Want zo’n kratje of mandje aan je stuur kan mooi zijn en is momenteel héél hip, maar geloof mij dat extra gewicht fietst zeker niet gemakkelijker. Vraag dus altijd na tot welk gewicht de bagagedrager kan/ mag dragen.

20180620_173619

de standaard/ poot

Een dubbele standaard ,of poot zoals ik het noem, is zeker mooi meegenomen. Het zorgt voor meer stabiliteit en natuurlijk dat je geen stunten moet uithalen om je kindje in het stoeltje te zetten. Het zou verschrikkelijk zijn als je fiets valt met je kleine spruit nog in het stoeltje. Een gewone poot is natuurlijk ook mogelijk, maar test het voor alle zekerheid eens uit in de winkel.

een stuurslot

Ook dit zorgt voor meer stabiliteit. Een stuurslot is een knop op de stuurpen waarmee je het stuur eenvoudig kan vastklikken in een bepaalde positie. Geen waggelend stuur en ideaal om je laatste aankopen… euh ik bedoel je kindje, veilig vast te zetten.

het stoeltje

Natuurlijk kan je kindje niet meefietsen zonder een veilig fietsstoeltje. Je hebt ze in alle soorten en kleuren. Ik heb gekozen voor een stoeltje achterop de fiets, van Bobike, om het gewicht aan mijn stuur te beperken. Zo zit hij ook beschermd tegen de wind en vliegende beestjes. Een stoeltje aan het stuur kan ook maar tot 15kg!
Verder is het enorm belangrijk dat je stoeltje een stevige harnasgordel heeft, hierdoor zit hij stevig vast aan zijn schouders en kruis, en dat zijn voetjes vast zitten en beschermd zijn. Bij vele stoeltjes kan je de voetsteunen zelf nog aanpassen, naarmate je kindje groeit.

35859298_10214829818753511_3082566743520968704_n

Het stoeltje van Bobike is eenvoudig te monteren. Met een steun op je bagagedrager klik je het stoeltje in enkele handelingen er stevig op vast. Met verschillende steunen kan je het stoeltje ook vlot van fiets wisselen.

extra veiligheid

Ik heb voor de zekerheid ook nog een fietshelm voor Casper gekocht. Ik zou het mezelf nooit vergeven als ik val en er wat met hem zou gebeuren. Ook voor mezelf zou  ik beter een helm kopen, maar dat verpest mijn kapsel. Verder is het ook aan te raden reflecterende stickers achterop het stoeltje te plakken of een reflecterend hesje aan te doen. En natuurlijk altijd blijven uitkijken! – links- rechts- nog eens links.

Aankoop fiets

Koop je een nieuwe fiets (met accessoires)? Neem dan een kijkje bij een lokale fietshandelaar. Kan je de fiets online toch goedkoper vinden? Denk dan eens na wat voor jou van belang is, een goede service, snelle herstelling en goed advies óf snel een goedkope fiets aanschaffen zònder service, zodat die bij het minste probleem gewoon in de berging blijft staan. Ik koos voor Beride store in Genk en heb nog geen moment spijt! Aan hun professioneel advies, snelle service en superleuke actie(s) kan geen enkele webshop tippen.

20180615_132754
Casper heeft zijn fiets ook al gekozen.

Veel fietsplezier!

Wanneer was jou eerste fietsritje met je kleine spruit?

oie_transparent (1)

Volg onze (fiets)avonturen op instagram

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: