Af en toe daag ik mezelf uit om eens wat nieuws te proberen. En aangezien ik deze zomer nog niets wekelijks op het programma had staan, heb ik me ingeschreven voor een zomercursus paaldansen. Ik heb altijd gedacht dit alleen te doen tijdens een vrijgezellenfeestje maar nee ik doe het nu als “hobby”. Voor zij die denken -amai, daar gaat haar vriend content mee zijn- mis poes! Paaldansen is een sport in de eerste plaats, nee wat zeg ik- het is TOP sport! Ik zie het jullie al denken, een beetje rond de paal staan zwieren en mooi staan wezen kan je echt geen sport noemen. Maar dan nodig ik je graag eens uit om zelf een les te volgen.

20180710_165412.jpg

Ok, ik begin bij het begin. Mijn eerste les paaldansen. Ikzelf, niet zo sportief, lees: conditie rond het nulpunt, ging al ten onder bij de opwarming. (Gelukkig, was ik niet alleen) Een les duurt zo’n 75-tal minuten, beginnend met een ferme opwarming van arme, billen, benen en buik. Ik dacht dat ik nadien vooral last zou hebben van mijn armen, maar wat was ik mis, mijn benen shaken nu nog na.

64c12493d5a5ccdddb42b0936b9c09c3

Serieus zwetend en puffend begonnen we aan de eerste oefening. Onze lerares deed het voor, waarna wij de tijd kregen om zelf te oefenen aan de palen in de zaal, onder haar toeziend oog en hulp. Als ze het voordoet lijkt het poepsimpel, maar zelfs een simpele draai rond die paal vraagt heel wat concentratie en behendigheid. Ik durf niet goed in de spiegels kijken want ik voel me een kluns, absoluut niks sexy aan. We leerden een spin, een chair spin en in de paal kruipen/ staan die nadien ook zal overgaan naar een pole sit. Het is echt hard werken en ik voel de spieren in mijn schouders en benen, ik heb gegarandeerd nog een paar dagen last.

No Pain, No Gain!

Paaldansen is niet voor mietjes, dat heb ik intussen wel begrepen. Buiten de spierpijn is er ook nog de pijn aan je huid, door het vast klemmen aan de paal. Dat brengt blauwe plekken met zich mee en eventueel wat schuurwondjes. Maar zodra zo’n swing lukt, ben je wel ontzettend trots! En ja, het kluns gedeelte mindert naarmate de les vordert en voor dat ik het goed en wel besef draai ik volledige rondjes rond de paal.

Paaldansen is een volledige workout

Al vanaf de opwarming train je de spieren. Je doet de oefeningen met je eigen lichaamsgewicht en vecht met de zwaartekracht. Je armen en schouders moeten hard werk leveren, maar ook je been-en buikspieren doen hun duit in het zakje. Buiten je kracht train je ook je flexibiliteit, je hoeft niet lenig te zijn om een paaldansles te volgen, deze zal automatisch verbeteren. En natuurlijk de conditie en coördinatie mogen we niet vergeten. Doordat je steeds zware oefeningen doet, blijft je hartslag in de hoogte, een soort intervaltraining, waardoor je ook je uithoudingsvermogen traint. Dit zijn enkel maar de fysieke voordelen, maar mentaal zou het je ook een boost geven. Door de progressie elke les, groeit je zelfvertrouwen. Je leert steeds nieuwe dingen waarvan je nooit had gedacht ze te kunnen. Ik weet het je aan het einde van de zomer te vertellen! Hopelijk ben ik aan het einde van deze zomer niet te geradbraakt en ben ik volledig overtuigd om hiervan een wekelijkse hobby te maken.

Volg mijn poledventures via Instagram!

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: