Casper is nu 16 maanden. Voor het eerst kan hij zelf paaseitjes rapen, maar is 16 maanden nog niet wat jong om dat te begrijpen? We hebben het geprobeerd en wat bleek, het was een groot succes. Hij liep van eitje naar eitje en stak deze heel fier in zijn korfje. En Mama? Die was superfier en verbaasd.


I constantly go between wanting you to stay my Little baby forever ?? and being excited about all the amazing things you’ll do! ??


Naar jaarlijkse traditie hoort bij Pasen een bezoekje aan de kermis bij ons in de wijk. Als kind stonden wij met Pasen en Paasmaandag te popelen om naar de kermis te gaan. Met onze paascentjes op zak bezochten we het lunapark, de kindermolen, de vliegtuigjes en eens we wat ouder waren de botsauto’s. Dit jaar was het Casper zijn beurt. En dat ging gepaard met wat traantjes. Nee, niet van Casper die had de tijd van zijn leven. Mama daarentegen zag haar kleine jongen enorm uitgelaten op het molentje zitten en voelde de navelstreng knappen. Wat was ik blij met mijn zonnebril. Het was een schoon gezicht geweest, een wenende mama op de kermis.

Afgelopen weekend heb ik officieel afscheid genomen van mijn baby. Casper is geen baby meer. Casper is een peuter. Een peuter met een eigen wil, eigen fantasie en een liefde voor auto’s en ballen. Ik sta elke keer weer versteld over hoeveel hij kan en hoe hij geniet. Hij staat goed gezind op en gaat al lachend slapen. Toch mis ik soms mijn kleine baby. Een jaar geleden had hij me nog ècht nodig, terwijl hij nu heel goed zelf zijn speelgoed kan nemen, zelf kan eten en aangeven wat hij nodig heeft. Het afgelopen jaar hebben we hem zien ontwikkelen en groeien. Heel vermoeiend maar ook een hele voldoening.

Hem op de kermis zien en eitjes zien rapen deed me beseffen, hij is geen baby meer. Casper is een jongen, een peuter. Maar hoeveel hij ook zelf kan, hij zal altijd mama of papa nodig hebben om hem te troosten. Zijn traantjes vegen en pijntjes wegkussen kunnen wij als de beste.

Als kers op de taart hebben wij hem ingeschreven op school. Vanaf 1/9/2020 zal deze peuter de basisschool onveilig maken. Gelukkig heb ik nog wel even om aan dat idee te wennen.

Wat een mama lijden kan!

Handtekening xoxo
Melanie

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: