Tijdens de herfstvakantie krijg je in Genk de kans om de inwoners van Wondergrond te leren kennen én te helpen. Want Fregje neemt je mee naar de ondergrondse gangen van C-mine. Blijkbaar zijn er heel wat mensen die de Wondergronders graag leren kennen. Gelukkig konden we op het laatste moment nog tickets kopen om zelf eens een kijkje te nemen. We wisten niet wat verwachten, al helemaal niet met een (bijna) twee jarige.

De koets meenemen was alvast geen goed idee, gelukkig konden we deze achterlaten in de vestiaire. Het was nog even wachten en dan was het onze beurt om de prachtig verlichte gang af te dalen. Daar werden we welkom geheten door de eerste Wondergronder. De vrouw was enorm moe, want de Wondergronders kunnen niet meer dromen. Het was aan ons, de bovengronders, om de geheime ingrediënten van het dromenstof te vinden en deze te verzamelen in het dromenpotje, samen met Fregje. Dat lege potje kregen de kindjes mee van de dame en zo begon de zoektocht.

We wandelden langs prachtige licht -en dansspektakels. Leuke kijkdozen met daarin prachtige scènes met échte kindjes verstopt! We kwamen ook midden in een kussengevecht terecht en beklommen de hoge mijnschacht waar we op zoek gingen naar het roze wolkje. Daarvoor moesten we een kijkje nemen door de verrekijkers. Wij namen deze opdracht heel serieus, Casper zocht en vond! Het cijfer van de verrekijker moesten we onthouden om verder te kunnen.

Op het einde van de tocht hadden we alle ingrediënten verzameld. Casper was enorm enthousiast en luisterde aandachtig naar de verhalen, deed mee met de kindjes en bewonderde het prachtig decor.


Hij hinkelde, met papa, naar het loket om zijn wonderpotje te laten nakijken en kreeg als beloning een zakje snoepjes. Als afsluiter kwamen we bij de dromenkoning. Alle kindjes gingen op de rand van het bed liggen en… schudden maar, dan is je droom klaar! Eerst deed ook Casper goed mee, zo fier tussen de kindjes. Een fiere mama stond daar met een grote lach. Tot Casper het toch wat te overweldigend vond. Maar geen probleem jongen, je hebt dat super gedaan!

Processed with VSCO with a6 preset

Wondergrond, is een heus spektakel voor jong en oud. Hoe jong, valt moeilijk te zeggen. Door de lichten en het visueel spektakel krijgen zelfs de allerkleinste heel wat mee. Misschien niet direct het verhaal maar dat is dan voor later.

Schudden maar!

Ik ben al benieuwd wat het volgend jaar zal zijn. Wij zullen alvast als eerste tickets bestellen. Hou het programma zelf in de gaten op www.visitgenk.be

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: