Tijdens mijn zwangerschap kwam ik maar liefst 20 kilo bij. Pfff 20 kilogram.
Natuurlijk is er al een groot deel daarvan weg, maar de huid aan mijn buik is niet meer zo strak en vertoont striemen, net zoals op mijn bovenbenen. Hoeveel buikspier oefeningen ik ook doe, hoe hard ik ook train, dat overtollig vel en vet, blijft in de weg zitten. Toen de actie van BodyBoutique voorbijkwam voor 10 beurten Vacustep heb ik direct contact opgenomen. Ik voelde me wat wantrouwig tegenover het concept, maar ik was op een punt gekomen dat ik alles wou proberen.

BodyBoutique: Vacustep

BodyBoutique is een professioneel team met afslankcoaches en lesgevers. Je kan hier lessen Yoga of pilates volgen maar ook gepersonaliseerde afslankprogramma’s zoals vacustep/ bike, vacustyler en bodywrap . Niki, de eigenares, had al eerder een afslankstudio in Bree en Hasselt maar verhuisde in 2017 naar Genk waar BodyBoutique werd geboren. Samen met Diana en haar lesgevers vormt ze een perfect team om lichaam en geest te verbeteren. Want zeg nu eerlijk, als je je goed voelt in je vel volgt ook de mentale gezondheid.

In slechts 2 keer per week gedurende 24 minuten tijd step je je centimeters weg met de ‘Vacustep’! Door middel van een speciaal pak ga je in een machine die tot aan je middel luchtledig wordt afgesloten. Door onderdruk in deze cabine gaan je bloed- en lymfevaten openzetten. Opgestapeld vet en afvalstoffen circuleren makkelijker door de opengezette vaten en worden afgevoerd. Je krijgt een strakkere huid en in vergelijking met fitnessoefeningen verlies je nu 4 x meer centimeters!

De resultaten van de Vacustep lijken alvast fan-tas-tisch, volgens foto’s op Facebook. Ik nam contact op met Niki en ze zei dat het op de onderbuik ook enorm goed werkt. Vervolgens planden we een afspraak voor een kennismaking enkele dagen later.

Kennismaking

Tijdens de kennismaking kreeg ik van Diana vragen over mijn eetgewoontes, hoeveel water ik drink per dag en natuurlijk een afspraakje met de weegschaal. De weegschaal meet je vetgehalte, spiermassa en vocht. Je krijgt een rollout van je fysieke toestand. En hup, ik mocht al direct 15 min steppen. Daar had ik me niet aan verwacht, ik dacht wat meer uitleg te krijgen en de sessies in te plannen.

De Vacustep/ Vacubike is een cabine waar je in stept of fietst.

De dag nadien ontving ik via mail mijn login om online mijn beurten in te plannen. Dat deed ik dus meteen. Dit was het begin van 5 weken trainen: 2 keer per week, in totaal 10 beurten van 24 minuten afzien. Het is echt 24 minuten intensief sporten. Vind ik het leuk? Nee, dat niet. Al viel de ene dag beter mee dan de andere. Gelukkig had ik nadien nooit spierpijn, soms wel wat zware benen maar dat ging ook snel weer over.

In een kleine ruimte met 2 steps en 4 bikes, zweten we ons vet weg. Ieder voor zich. Niemand praat met elkaar, iedereen heeft muziek in de oren. Als je voor de bike kiest heb je nog een leuk uitzicht naar de tuin. Maar tijdens het steppen kijk je naar een kale muur. Het rokje waarin je in hebt zitten zweten doe je na het sporten weer uit en hang je terug aan de kapstok. Klaar voor de volgende die gaat afzien. Hygiënisch lijkt me dat niet echt.

Resultaat

Dé vraag die iedereen zich stelt: Werkt het? JA!
Hoewel ik mij niet concentreerde op het afvallen, maar eerder op verstevigen, verloor ik op 5 weken tijd toch bijna 1 kilogram. Lijkt niet veel, maar het is voor mij het totaalplaatje dat moet kloppen.
– 1,4% Vetpercentage: waardoor mijn totale vetmassa 1 kg zakte!
– 6 centimeter: – 3 cm aan mijn taille en – 3 cm aan mijn heupen.
Mijn striemen minderde, mijn huid werd strakker en ook mijn spiermassa kwam 0,2 kg bij. Tijdens deze periode heb ik niet op mijn voeding gelet. Ik probeerde alleen voor meer hydratatie te zorgen. Twee liter water per dag is voor mij toch geen evidentie.

Resultaat in Cijfers voor - en na mijn 10 beurten vacusteppen.
Na – Voor 10 beurten Vacusteppen.

Vocht of vet?

Ik las dat heel wat mensen vooral bang zijn om enkel vocht te verliezen en geen vet. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik ben dan ook altijd veel blijven drinken, voor-tijdens-en na het steppen, zoals ik altijd doe tijdens het sporten. Mijn vochtpercentage zat nog altijd goed. Ja, ik heb gezweet, ik ben dan ook gaan steppen met 30 graden op de thermometer.

Voor- Na (Voorkant)
Voor- Na (Rechts)
Voor- Na ( Links)

Conclusie

Vacustep is een snelle manier om vet, cellulitis, striemen en spataders te bestrijden. Ik ben alvast blij dat mijn 10 beurten erop zitten. Hoewel ik enorm tevreden ben van het resultaat doe ik liever een sport met meer sociaal contact. Als ik terugga, probeer ik toch iemand te overtuigen om mee te gaan.

Wil je echt afvallen en NOG beter resultaat. Pas dan ook jouw voedingspatroon aan.

Bij BodyBoutique kan je Vacusteppen/ Vacubiken aan €150 euro voor 10 beurten. Het verschil tussen het steppen en fietsen ligt voornamelijk aan de intensiteit. Heb je al wat conditie, ga dan zeker voor het steppen. Fietsen is wat minder intensief maar hier heb je wel nog extra infraroodstralen.
De infrarood warmt je spieren op en zorgt voor een verhoging van je metabolisme.

Wil je meer weten? Dan mag je mij altijd contacteren.

Dit artikel werd niet gesponsord. Ik heb gebruik gemaakt van een tijdelijke actie €99/ 10 beurten via Facebook.

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: