Er is een nieuw restaurant in Genk: Cuinesse! En daar ben ik heel blij mee. Want het is niet zomaar een restaurant, nee het is een fondue zaak. En wie lust dat nu niet? Het is in onze regio een volledig nieuw concept, dus konden we niet anders dan het eens testen.

In een klein pand op de grotestraat heeft Cuinesse zijn plekje ingenomen. Een klein maar supergezellig restaurant waar je op je gemak kan tafelen met familie of vrienden. Alessio, de gastheer èn kok, heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om van het pand een mooie, hippe zaak te maken. Dat heeft hem bloed, zweet en een dosis lef gekost maar wij zijn heel blij dat hij deze stap heeft gezet!

20180507_162635.jpg

Op de kaart kan je verschillende soorten fondue terugvinden, maar ook heerlijke streetfood. Zoals tapas, ribbetjes, slaatjes, hotdogs,… Iedereen kent fondue voor tijdens de feestdagen, maar waarom niet om een doordeweekse dag?

Wij hadden geluk en konden op maandagavond nog een tafeltje voor twee reserveren, oef! Ons klein spook op logement, zo konden wij genieten van een gezellig avondje uit.
Klinken deden we met het aperitief van het huis, op basis van Vermouth! – een echte aanrader – Nadien kozen we voor tapas als voorgerecht en een heerlijke fondue mix als hoofdgerecht, met een fruitige witte wijn. Het was om duimen en vingers bij af te likken.

20180507_162808.jpg
20180507_162920.jpg

We hebben genoten van elk moment. Het restaurant straalt warmte en gezelligheid uit door de rustieke inrichting, leuke kadertjes aan de muur en open keuken. De bediening verloopt enorm vlot en vriendelijk en je krijgt de kans om rustig wat bij te babbelen, hun motto is niet voor niets food & friends. En als het vleesje van je stokje valt, is het ook wel lachen om deze er weer uit te vissen.

20180507_163811.jpg

Ik keek enorm uit naar het dessert, chocoladeliefhebbers gaan begrijpen waarom, een heerlijke chocolade chocotoff fondue met koekjes, aardbeien, spekjes en ander lekkers. Als ik nog wat vingers had om af te likken, waren ze nu in chocolade gehuld!

20180507_163446.jpg

Ongeveer drie uur later keerden we voldaan terug naar huis. We hebben enorm goed gegeten en genoten van een gezellige avond. Toch ging ik niet met een foodkater naar huis, gelukkig maar!

20180507_163336.jpg

We hebben nu het “food” gedeelte getest, volgende keer komen we met de “friends”. Dan kunnen we kiezen voor het friends table menu. #aftellennaardechocoladefondue

20180507_162516.jpg

Hou je van gezellig tafelen waarbij je niet op de klok moet zien? Dan is dit zeker een aanrader. Er is voor elk wat wils -vis, vlees en ook aan de vegetariërs en kinderen is gedacht! Laat je verrassen en houd zeker de suggesties op het krijtbord in het oog. Smakelijk!

Wil je zelf het menu eens doornemen of een plaatsje reserveren? kijk dan op www.cuinesse.be of op hun facebookpagina. Ze hebben ook een lunchkaart die zeker de moeite waard is!

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: