Beauty

Eerste hulp bij maskne, voorkom maskne met deze tips.

Tips om maskne te voorkomen! - ByMelaniie

Nooit last gehad van acne in welke vorm dan ook. Maar sinds dat we die mondkapjes dagelijks dragen zie je regelmatig een nieuwe ontsteking opduiken. Verschrikkelijk toch? Zeker nu de zomer eraan komt is het achter dat masker echt een broeikas. Wel, ik heb enkele tips om die maskne te voorkomen.

Wat is maskne?

Heel simpel. Maskne is acne of een huidirritatie door het dragen van mondmaskers. Dit kan veroorzaakt worden door de combinatie van wrijving en de warmte en vocht die onder je mondmasker blijft hangen. Sommige mensen reageren ook op de chemicaliën waarmee chirurgische mondmaskers behandeld worden. Vaak is het een rode huid met kleine bultjes, maar het kan ook verergeren naar grotere bultjes of een echte acne uitbraak rondom de mond. Wat het ook is, het is niet aangenaam dus willen we dit liever voorkomen.

Zorg voor een goede reiniging van je gezicht.

Ok totaal geen verrassing toch? Goed reinigen. Mijn haren gaan rechtstaan als iemand mij vertelt dat hij/ zij niet dagelijks de huid reinigt. Een dubbele reiniging is bij het dragen van zo’n mondmasker echt aan te raden, ’s morgens en ’s avonds. Houdt hierbij altijd rekening met je huidtype. Te straf reinigen zal je huid uitdrogen waardoor je talgklieren in over productie gaan. Ik koos voor een antibacteriële gezichtsreiniger van La Roche-Posay. Deze houdt namelijk rekening met de gevoelige huid en geeft me een proper en fris gevoel. Voordat ik de reinigingsgel van La Roche -Posay gebruik masseer ik mijn huid in met de reinigingsmelk van Feeling Goods. Zodra ik thuis kom, was ik mijn gezicht en ontdoe ik mij van mijn make-up maar ook van alle invloeden van buitenaf. Dit hoort bij mijn dagelijkse routine, ook zonder mondmaskers.

Ik gebruik antibacteriële gel om mijn gezicht te reinigen van La roche Posay en de scrub van Feeling Goods.

Wekelijks zorg ik ervoor dat ik mijn huid uitgebreid scrub, maximum 3 keer per week. Hiervoor gebruik ik de scrub van Feeling Goods. Ik ben zelden zo’n zachte korrel tegengekomen. Verder laat ik mijn huid ook even rusten onder een kleimasker, bij voorkeur in een heerlijk relaxerend bad.

Zorg voor een goede hydratatie

Natuurlijk ziet de huid ook enorm af. Niet alleen door al dat reinigen, maar ook door de wind, de zon en zeker door de luchtverontreiniging. Daarom is een goede hydratatie belangrijk, van binnenuit en van buiten. Van binnenuit is dat enorm gemakkelijk door voldoende water te drinken. Je huid blijft er niet alleen elastisch van maar het drijft ook de afvalstoffen gemakkelijker weg.

Van buitenaf is het belangrijk om op zoek te gaan naar een hydraterende crème die geschikt is voor jou huid. Daar heb je echt geen 20 verschillende crèmekes voor nodig. Voor alle huidtypes is er één belangrijk ingrediënt. Gebruik een crème die vitamine A bevat. Dit maakt en houdt je huid gezond op alle niveaus. Ik hoor het je al denken:” pfff, als ik mijn dagcrème gebruik voelt mijn huid zo plakkerig en vet”. Wel simpel, dan heb je te veel gebruikt. Je hebt echt niet veel nodig om je huid te geven wat ze nodig heeft. Én als je dan toch uitkijkt naar een nieuwe dagcrème, zoek dan gelijk één met een zonnebescherming SPF15. Je moet nog je hele leven verder met je huid, bescherm ze.

Zorg voor een gezonde make-up

Voorkom maskne met minerale make-up én het zuiveren van je make-up borstels.

Het beste draag je natuurlijk zo min mogelijk make-up. Dat is natuurlijk een gemakkelijke raad maar je wilt altijd wel wat “verstoppen” of je zekerder voelen met wat make-up. Kies daarom voor een gezond alternatief. Ik schreef al eens een blog over minerale make-up van Cent pur Cent maar in die tijd heb ik ook andere merken leren kennen die minerale make-up aanbieden. Bellapierre, benecos, Jane Iredale,… die laatste blijft mijn favoriet.

Hoe kan je een “gezonde” make -up herkennen? Neem een kijkje naar het ingrediënten lijstje. Er mag absoluut geen talc/ talk (talg) inzitten. Dit verstopt je poriën en droog je huid uit. Het is een goedkoop opvulmiddel Verder vermijd je ook best: minerale oliën (paraffinum liquidum) parfum, parabenen, flataten en formaldehyde. Ingrediënten die we alleen maar aanmoedigen zijn deze: titaniumdioxide en zinkoxide. Hou er rekening mee dat de producten die vooraan in het lijstje staan het meest aanwezig zijn in het product. De meeste minerale make-up bevat ook altijd een SPF-filter.

Zorg voor een geschikt mondmasker

We dragen nu bijna een jaar een mondmasker. Je kan ze intussen vinden in alle soorten en kleuren. De design worden steeds leuker waardoor het meer een fashionitem wordt. Maar natuurlijk is het materiaal ervan enorm belangrijk. Niet alleen om je te beschermen maar ook om maskne te voorkomen. Kies daarom altijd voor een stof die de huid niet schuurt of irriteert, zoals katoen of zijde. Dit zijn ademende materialen en zullen dus voor minder huidirritatie zorgen. De beste tip hierbij blijft natuurlijk ook: vergeet niet om je herbruikbare maskers dagelijks te wassen. Een mondmasker dat antibacterieel is verkleint de kans op maskne, deze mondmaskers zijn zeker aan te raden als je ze lange tijd moet dragen. Ik bestelde mijn mondmasker bij Le-Olive en liet ze ook direct personaliseren.

Last van Maskne, Kies voor het juiste mondmasker. Een chirurgisch masker "ademt" nog het beste, vind ik persoonlijk.
Een chirurgisch masker vind ik nog steeds het best “ademen”

Voilà, dat zijn mijn tips. Je leest het al, het belangrijkste is dat je alles goed zuiver houdt. Je huid én mondmasker. Maar ga ook een stapje verder en denk aan al de rest dat in contact komt met je huid. Je smartphone, make-up borstels en beddengoed, zorg dat deze ook allemaal geregeld gereinigd worden.

Toch last van maskné?

Blijf er dan zoveel mogelijk af! Gebruik eventueel een spot treatment om puistjes en andere onzuiverheden plaatselijk te behandelen. Of laat je eens soigneren door jouw schoonheidsspecialiste, nu het weer kan. Het is door Hermosa- schoonheidssalon dat ik de producten van FeelingsGoods leerde kennen.

Last van Maskne, deze Scrub van FeelingGoods is echt een aanrader. max. 3 keer per week.
www.bymelaniie.com

Je houd misschien ook van...

1 reactie

  1. Huidexpert Diane

    Wat een prachtige jurk heb je aan! En, dank je voor je opmerking over Jane I 😉

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: