Een tijdje geleden zat er een superleuk mailtje in mijn postvak In. Sophie van drukwerknodig was op mijn blog terecht gekomen en was super enthousiast. Ze contacteerde me daarop om een mogelijke samenwerking te bespreken. Kwam dat even goed uit. We zaten midden in de voorbereiding van onze trouw, dus ja, ik had drukwerk nodig.

Toeval of niet, enkele dagen ervoor was ik nog op zoek naar een betaalbare mogelijkheid om onze menukaarten te drukken. Dus deze opportuniteit werd me in de schoot geworpen. Natuurlijk had ik wel wat schrik, want ik ken hun niet en ik wou toch alles perfect in orde voor de trouw.

Drukwerknodig

Drukwerknodig is een Nederlandse webshop met een ruim gamma aan gepersonaliseerde items. Dit gaat van koffietassen tot wijnkistjes of fotocanvassen, noem maar op. Ze zijn voornamelijk gespecialiseerd in het bedrukken van boeken. Dus toekomstige schrijvers, dit is jouw kans! Ook ideaal voor een presentatie of misschien een eindwerk. Ben je nu consument of onderneming, drukwerknodig staat voor jouw paraat.

Bestelproces

Ik koos dus voor de menukaarten, formaat A5, lang ongevouwen. De bedrukking is natuurlijk full color en dan kwam het moeilijkste gedeelte. De papiersoort. Er zijn heel wat mogelijkheden, het is zelfs moeilijk voor te stellen hoe het papier eruit ziet. Uiteindelijk koos ik voor een gestreken, glanzend papier. Je kan ook altijd een monsterbox bestellen. Zo ontvang je samples van al het materiaal.

Omdat ik zelf mijn ontwerp al had gemaakt kon ik deze simpelweg via PDF uploaden. Hierin kon ik ook weer kiezen om ze via de editor in te laden, zo kan ik nog wat wijzigingen aanbrengen of gewoon via PDF. De exacte afmetingen kon ik gemakkelijk terugvinden onder het tabblad specificaties. Ben je niet zo handig in InDesign, Photoshop of Publisher? Geen erg, je kan via de online tool zelf een ontwerp maken. Dit moet niet op één dag klaar zijn. Je kan gerust het ontwerp opslaan om hier op een later tijdstip aan verder te werken.

Enkele dagen later ontving ik het pakje thuis. Het was behoorlijk spannend, want dit zou weer een stapje dichter betekenen. Gelukkig was alles exact zoals ik gehoopt had. Ze zijn wel wat groter uitgevallen dan ik oorspronkelijk in gedachten had, maar het resultaat was gewoonweg prachtig. Door de lichte glans van het papier, had het echt een luxueuze uitstraling. Het paste perfect in het totaalplaatje en lag prachtig op tafel.

Foto: Sylvie Stijven Photography
Styling: Art of Events

Misschien heb je ook interesse in:

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: