Ik ben een trotse mama! Nee correctie, ik ben een trotse borstvoedende mama! De beslissing om borstvoeding te geven was snel gemaakt, al moet ik zeggen dat er toch even lichte twijfel was. Puur rond het feit dat je ’s nachts sowieso moet opstaan – er is geen beurtrol. Maar ik zou het direct weer doen!

Op 29 december 2017 begon mijn rol als mama voor echt. Vanaf dat punt begon ik met het voeden en opvoeden van onze zoon. Casper zoog zich direct aan me vast, zonder problemen en zonder te klungelen, en ik genoot van elk moment. Dat heb ik gedaan elke keer als hij honger had en alleen ik hem kon helpen. Ik geef toe, er waren moeilijke en pijnlijke momenten maar ik wist dat ik hulp kon vragen. Ik wist dat ik er niet alleen voor stond. Nu… zijn we 8 maanden verder, drinkt hij helemaal alleen van zijn fles en ben ik misbaar geworden. Of ja, zo voelt het toch. Maar als ik terugdenk aan die intieme momentjes, doet dat me glimlachen. Kleine jongetjes worden groot!

2018-08-29 03.28.13 1-01.jpeg

Toch wou ik dat moment bij me houden, meer dan enkel een herinnering aan die leuke tijd. En zo kwam ik op de website van Nicole – www.mimmie.nl
Nicole ontwerpt borstvoedingssieraden. Ja inderdaad gewoon zoals de naam het zegt een juweel met je eigen moedermelk. Nee, dat gaat niet stinken en ziet er niet vies uit.
Door een beetje melk te mengen met verschillende conserveermiddelen gaat de melk niet rotten. Daarnaast wordt er vaak een witmiddel toegevoegd om het juweel een mooie glans te geven. Je kan zelfs kiezen om er glitter of een haarlok bij te voegen. Borstvoeding kan er elke keer anders uitzien, afhankelijk van wat je kindje nodig heeft. Dus het kan gebeuren dat je moedermelk levert met een gekleurde gloed erin. No big deal! Dat is wat dit juweel net zo uniek maakt.

Dus via haar website bestelde ik een paar oorbellen, een ontwerp naar mijn voorkeur- zonder toevoegingen. Ik koos voor de Jolie oorhangers.

Deze  mooie oorhangers zijn gemaakt uit het eerste gehalte zilver (925) De druppels zijn bol geslagen en  gevuld met vloeibaar goud. (moedermelk)

Dat klinkt toch kostbaar?! Na enkele weken kreeg ik thuis een spuitje toegestuurd waar ik de melk in kon opzuigen, inclusief dopje om het af te sluiten. Dit deed ik in het bijgeleverd zakje, schreef mijn naam en ordernummer erop en stuurde het terug. Vanaf dan was het afwachten totdat Nicole haar magie kon uitwerken. Net zoals bij borstvoeding is geduld en kalmte hier van groot belang. Doordat het juweel met de hand wordt gemaakt en het nodige inspiratie vergt kent het wel een langere levertijd.  Rome werd ook niet op één dag gebouwd.

20180829_155430.jpg

Maar ik verzeker je, het is het zeker waard. Men zegt dat geduld beloond wordt en dat doet het zeker. Ik kon niet snel genoeg het doosje openen. Het juweel zat prachtig verpakt, het geeft je direct een luxueus gevoel. Bij het openen van het doosje zag ik ze liggen, MIJN oorbellen. Nog meer van mij kan zoiets niet zijn. Het is een uniek juweel met mijn moedermelk. Ja, dat ontroerde me wel. Ze zijn nog mooier dan ik mij kon inbeelden. En dan die warme glans! Ze blinken, zoals ik blink van trots.

2018-08-29 02.56.27 1-02.jpeg
Jolie oorhangers – 59 euro – www.mimmie.nl

Ik kan het iedereen alleen maar aanraden niet alleen het juweel maar ook de borstvoeding zelf. Lukt het niet? Geef dan zeker de moed niet direct op, blijf proberen en durf hulp te vragen, je staat er niet alleen voor. Ik besef maar al te goed dat ik me gelukkig mag prijzen dat alles zo vlot ging. Soms is het gewoon een kwestie van tijd en kalmte.

2018-08-29 02.56.27 2-01.jpeg

2018-08-29 02.58.13 1-02.jpeg
Hartjeshanger – www.mimmie.nl

Een borstvoedingsjuweel is een mooie herinnering om deze leuke tijd af te sluiten.

Heb je deze periode al afgesloten maar toch nog wat moedermelk in de diepvries? Dan kan je dat ook nog gebruiken! Zo heb ik dat ook gedaan, gewoon ontdooien en goed mengen voor je het opstuurt.

oie_transparent (1)

** Dank je Nicole voor de leuke samenwerking, de making off foto’s en het mooie hangertje **

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: