Geef jij binnenkort een feest? Of heb je leuk nieuws om te delen? Waarom maak je niet je eigen unieke krant. Een originele uitnodiging of mooi overzicht/ terugblik op een leuke dag? Ik ben alvast aan de slag gegaan. Tijdens het ontwerpen van onze krant op Happiedays.be klonk de hele tijd het liedje van Sister Act in mijn hoofd. “Oh Happy Day (oh happy day)”.
We hebben dan ook een “Happy Day” om naar uit te kijken.

Was het moeilijk te ontwerpen? Nee, absoluut niet. Op de website van Happiedays kon ik alvast enkele templates terugvinden, een leuk voorbeeld om aan verder te werken. De online editor geeft je tal van mogelijkheden. Je kan gemakkelijk foto’s uploaden, teksten schrijven en allerlei leuke extra’s zoals kaders en lijnen toevoegen. Het moeilijkste gedeelte was de artikels schrijven en pagina’s vullen. Om het voor mezelf gemakkelijker te maken ben ik aan de slag gegaan in Word en Publisher. Zo kon ik er offline aan werken wanneer ik de tijd had. Ik sloeg mijn ontwerp op in PDF formaat, laadde het op, op de website van happiedays en schikte het zoals ik het hebben wou. Klaar is kees, of ja krant.

Waarom een eigen krant maken?

Waarom niet? Het is een origineel cadeau en een mooie herinnering. Er zijn tal van gelegenheden om een krant te ontwerpen. Ga je op kamp- maak een kampjournaal, voor een pensioen- vul het met mooie herinneringen of als bedankje of zelfs uitnodiging van jouw feest. Zet je mama of papa in de kijker voor moeder -of vaderdag. Het zijn toch superhelden die een plaatsje in de krant verdienen? Je kan er heel wat informatie mee delen en het blijft creatief en origineel. Gemaakt van ècht krantenpapier.

Voldoende voorbeeldjes om uit te kiezen.

Tips voor jouw eigen krant:

  • Bereid je goed voor: Verzamel foto’s, artikels, quotes in een mapje op je PC.
  • Maak een schets van je lay-out: Zo ben je zeker dat je er alles in kan plaatsen en zal het ontwerpen vlotter gaan.
  • Wil je beginnen met een blanco ontwerp of kies je voor een leuk sjabloon?
  • Bepaal vooraf wat in je krant komt: kies een onderwerp en eventuele schrijfstijl of fotostijl zodat alles één mooi geheel vormt.

Ons resultaat? Dan deel ik binnenkort. Maar laat dit jou vooral niet tegenhouden om zelf aan de slag te gaan. Een leuke uitnodiging misschien voor een volgende BBQ? Ga gewoon naar www.happiedays.be


Ik ben enorm benieuwd naar jouw krant.

Recente berichten:

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: