Samen met mijn beste vriendin trok ik voor een dagje naar de Cauberg in Valkenburg. Weliswaar gingen we niet om naar de koers te kijken maar om een dagje te ontspannen. Genieten van het paradijs niet ver van thuis. Welkom in Thermae2000.

Klaar om een dagje offline te gaan in Thermae2000.

Heilzaam water

Thermae2000 is een Wellness en hotel opgericht op de top van de Cauberg. Het water waarin je zwemt en dat je drinkt komt uit eigen bron. Ja, je leest het goed. Bij de oprichting werd er een bron aangeboord op 381 meter diepte. Het water dat omhoog wordt gepompt is afkomstig uit een onderaards meer dat zich uitstrekt tot in de oude vulkanische gebieden in Duitsland. Hierdoor beschikt het water van de binnen-en buitenbaden over een heilzame werking op lichaam en geest en nodigt dit uit om heerlijk te ontspannen. Je kan Thermae2000 letterlijk een bron van goed leven noemen.

Genieten van het heilzaam mineraal water in Thermae2000

Activiteiten

Er zijn heel wat activiteiten in de wellness. Zo kan je, op verschillende tijdstippen, deelnemen aan opgietsessies in de sauna’s of heerlijke floaten op het water. Jammer genoeg waren deze al volzet toen wij ons wilden inschrijven. Snel zijn is de boodschap. Op voorhand hadden we gelukkig een workshop masseren ingepland en een stempelmassage.

De zoutstenen zorgen niet alleen voor een leuke gloed maar hebben ook een heilzame werking voor de luchtwegen. Ideaal in deze tijden!
De zoutstenen zorgen niet alleen voor een leuke gloed maar hebben ook een heilzame werking voor de luchtwegen. Ideaal in deze tijden!

Workshop masseren

Een tiental minuten voor aanvang mochten we ons aanmelden bij de infostand. Zodra de groep voltallig was werden we naar een gezellige ruimte gebracht. Het leek alsof we terecht kwamen in een gezellige tent in Bali. We mochten plaatsnemen op de daarvoor voorziene matjes. Uiteraard werd er ook rekening gehouden met Corona en hield iedereen voldoende afstand.

Op deze matjes mochten we plaatsnemen voor de workshop masseren in Thermae2000. Natuurlijk met handdoek!
Brengt dit je niet in vakantiemodus?

Dan was het zover. We leerden alle basistechnieken van het masseren. Het leukste deel we mochten dit op elkaar testen. Dus ik was model voor mijn vriendin en visa versa. De workshop duurde 50 minuten, nadien waren we alvast goed ontspannen. Wat mij het meeste verbaasde is dat ik nadien geen pijn had aan mijn vingers of handen. De “juf” die die workshop leidde legde ons ook uit dat het enorm belangrijk is om je lichaamsgewicht te gebruiken. Natuurlijk moet je niet bovenop je model gaan liggen, maar meegaan met je lichaam voor kracht. Het was echt leuk om samen te doen. Hierdoor kregen we wel de smaak te pakken. Wat waren wij blij dat even later onze stempelmassage volgde, zo konden we toch nog even verder genieten.

We leerden alle basistechnieken van masseren. Leerrijke workshop masseren bij Thermae2000.

Stempelmassage

We hadden beiden nog nooit een stempelmassage gehad en wisten dus ook niet wat te verwachten. We mochten plaatsnemen op een zandbed. Natuurlijk lag hier wel een overtrek over. Het zand voelde warm en zorgt voor een natuurlijke houding. Het warme zand in het massagebed heeft ook een verlichtende werking tegen reuma of herniaklachten. Tijdens de stempelmassage zagen we direct die basis masseertechnieken weer terug. Dat vonden we beide wel grappig. Verder is de massage zoals ze noemt. We werden met speciale, warme Quartszandstempels behandeld. Dit voelde heerlijk, vooral toen ze het zand rond mijn lichaam duwde. Ik voelde mijn spieren loskomen en was echt volledig ontspannen. Het was echt een unieke ervaring.

Heilzaam mineraal water bij Thermae2000. De bron werd bij de oprichting zelf aangeboord.

#Dagje Offline

Thermae2000 is uitgegroeid tot een echt lifestyle wellness hotel dat gasten adviseert en begeleidt op het gebied van voeding, beweging en ontspanning zowel lichamelijk als geestelijk. Wil je eens genieten van een digitale detox, dan kan je hier zeker terecht. Eerlijk? Ik vond het al moeilijk om mijn GSM aan de kant te leggen voor die ene dag dat ik ging. Oeps! Ik lees graag al eens een artikel of verhaal via mijn smartphone. Ik kwam mezelf dan ook wel enkele keren tegen. Maar om echt te ontspannen, geloof ik er wel in om je van alle prikkels te ontdoen. Gelukkig mocht ik enkele foto’s maken om bij dit artikel te plaatsen.

Fietsliefhebbers zullen de Cauberg vooral kennen als inspanning, uit de Amstel Gold race. Misschien kan je zo wel je partner overtuigen om samen eens Thermae2000 te bezoeken? Want na inspanning, komt ontspanning.
Bij ontspanning hoort ook een hapje en drankje als tussendoortje. Bovenop de Cauberg worden we getrakteerd op leuke uitzichten. We wanen ons even in Frankrijk of Toscane.

Thermae 2000 heeft geklede en niet-geklede zones, het eerste volle weekend van de maand is een badkledingweekend. Daar hebben wij handig gebruik van gemaakt. En ook de Covid19 -maatregelen worden goed gerespecteerd. Aan elke sauna of bubbelbad wordt met leuke symbolen aangegeven met hoeveel personen of hoeveel koppels je hier kan plaatsnemen. Wij gaan zeker nog eens terug. Misschien wel voor een weekendje. Maar dat helemaal offline gaan, daar moet ik nog even aan wennen.

Lees ook zeker deze berichten:

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: