Een proeverij is een leuke, gezellig gelegenheid om nieuwe smaken te leren kennen. Verder natuurlijk een leuke manier om de lokale horeca te steunen in deze moeilijke periode. Nu de cafés en restaurants gesloten zijn, we meer en meer thuis moeten blijven en afstand houden is een online proeverij een leuke gelegenheid om in contact te blijven. Van thuis uit, maar toch samen. Wie weet ontdek jij jouw (nieuwe) favoriet.

Rode draad

Natuurlijk is het wel belangrijk dat iedereen van tevoren dezelfde dranken heeft koud staan. Ga je voor cocktails, bieren of wijnen? Kies een rode draad of thema om rond te werken. Bijvoorbeeld bieren van dezelfde brouwerij of van een bepaald land. Wij kozen voor de organische Belgische bieren van Van Bulck. Deze zitten in een leuke verpakking met vier verschillende smaken en kun je online bestellen. Ideaal dus!

Virtuele proeverij: Giftbox Van Bulck

Proefformulier

Gebruik een proefformulier. Download hier het proefformulier waar je de biertjes een score kan geven en notities kan noteren. Deze kan je nadien ook perfect delen via Instastories om jouw bevindingen met anderen te delen. Proef en discussieer samen wat je proeft maar ook wat je ziet en ruikt. Doordat iedereen andere bevindingen heeft ga je bewuster proeven en leer je smaken herkennen.

Je kan ook achtergrondinformatie opzoeken over de bieren, het biertype of de brouwerij. Verdeel het opzoekwerk onder je vrienden en presenteer deze informatie tijdens het inschenken, zo leer je tijdens zo’n sessie zeker nog wat bij.

Virtuele proeverij: Giftbox Van Bulck
Evaluatie formulier leuk om te delen via instastories!

Drinken doen we niet op een lege maag

Zorg voor wat versnaperingen tussendoor of voordat je aan de proeverij begint. Ook al zijn we thuis, drinken doen we niet op een lege maag. We weten wat er kan gebeuren. Kies voor neutrale smaken zoals stokbrood, een cracker en drink tussendoor wat water. Bij sommige bieren kan een heerlijk stukje kaas of chocolade ook perfect. Google het zeker eens voor je aan de proeverij begint.

Virtuele proeverij met organisch bier van Van Bulck.

Giftbox

In een giftbox zit alles wat je nodig hebt voor een perfecte proeverij. Het is dan ook de ideale manier om nieuwe smaken te leren kennen. Via de webshop van Van Bulck kan je een giftbox bestellen met 4 verschillende bieren. Er zit ook een bierglas bij, waardoor je zeker bent dat je het juiste glas in huis hebt. Spoel het glas tussen de bieren door goed uit, gebruik dit moment ook om zelf een glaasje water te drinken. Verder krijg je bierkaartjes, een opener en extra informatie over de biertjes en brouwerij. Alles wat je nodig hebt voor deze ervaring.

Giftbox Van Bulck, organisch belgisch bier

Extra tips

  • Test voor de start het medium dat je gaat gebruiken om deze virtuele proeverij te organiseren. Gebruik je facetime, zoom of toch liever facebook Messenger?
  • Kies de juiste volgorde voor de presentatie van de bieren. Sorteer de biertjes volgens alcoholpercentage en smaakintensiteit. Van laag naar hoog. Hoe groter de smaakintensiteit hoe verder je het biertje op de lijst zet.
  • Gebruik een zuiver glas met een inhoud tot 25 cl. Een gewoon tulpglas kan zeker. Probeer wel allemaal dezelfde glazen te gebruiken. Dit kan namelijk effect hebben op de geur en dus ook de smaak van het bier.
Cheers! Drink jij een virtueel biertje met me mee?
Cheers! Drink jij een virtueel biertje met me?

Wil jij ook het pakket van de organische bieren van Van Bulck proberen? Bestel ze nu op de webshop met een extra korting van 10% tot eind oktober. Gebruik de kortingscode “VANBULCK10”
Of doe mee aan de giveaway op Instagram!

Veel plezier tijdens deze virtuele proeverij!

www.bymelaniie.com

Je houd misschien ook van...

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: