Woensdag 25 September reden we naar onze trouwbestemming in het prachtige Malaga. We hadden er net een vlucht van 2,5 uur opzitten met een super actieve peuter op de schoot. We waren uitgeput, maar ik kon niet wachten om weer te vertrekken, bestemming: La Joya. Na het oppikken van onze huurauto waren we een uur verwijderd van de locatie die ik koos voor onze grote dag, of ja weekend.

We waren een klein half uurtje onderweg toen de navigatie ons richting kleine, kronkelende weggetjes stuurde, de bergen in. Onderweg konden we genieten van prachtige, natuurlijke taferelen. Hoe langer de rit duurde, hoe heviger mijn zenuwen werden. Tot hiertoe was alles vlekkeloos verlopen. Mijn, toen nog, toekomstige man heeft de locatie nog niet gezien. Dus ja, de zenuwen gierden door mijn lijf. Onderweg kreeg ik af en toe wel eens een blik, “ Waar stuurt gij ons naartoe?”

De locatie: Hotel Fuente Del Sol

Málaga is een provincie in Andalusië Spanje. Het land van flamenco, paarden stieren en tappas. Maar de provincie heeft ook een prachtige cultuur en natuur. Tal van leuke stadjes om te bezoeken en dat met heerlijke temperaturen, zelfs in de winter de temperaturen nog rond 20 graden.

Trouwen in het buitenland: Hotel fuente del sol

Gezellig en intiem!

Het was onze droom om ons huwelijksfeest te vieren met enkel diegene die er echt toe doen, zonder de alledaagse verplichtingen. Een huwelijksfeest waar we oprecht van konden genieten op een persoonlijke manier. Door een fantastische vakantie in Andalusië, hadden we onze bestemming snel gekozen. Zo begon de zoektocht naar een trouwlocatie, deze vond ik via het internet. Geen enkele locatie die Art of Events voorstelde kon hieraan tippen, dus besloten we (Sophie van Art of Events en ik) om het hotel te bezoeken. Dat was liefde op het eerste zicht!

Trouwen in het buitenland: Hotel fuente del sol

Mamma Mia

Het hotel ligt te midden van de heuvels van de Sierra del Torcal, met de meest magnifieke uitzichten. Ideaal om volop te genieten van de rust en natuur. Bij het binnenkomen wandel je door een “donkere” gang die je naar een prachtige binnenkoer brengt. Een instant Mamma Mia gevoel.

Trouwen in het buitenland: Hotel fuente del sol (Sylvie Stijven Photography)
Foto: Sylvie Stijven Photography

Hierlangs ga je naar de receptie, de bar, de huiselijke lounge en natuurlijk de kamers. Het  hotel beschikt over een heerlijk restaurant, een wellness gedeelte met binnenzwembad en natuurlijk een buitenzwembad inclusief rustbedjes. We komen hier dus niets te kort. Met zo’n 19 kamers waaronder een enorm grote bruidssuite met een massagebad, twee suites en twee junior suites ook elk met hun eigen massagebad, is er voldoende plaats om onze gasten eens goed in de watten te leggen. De kamers zijn allemaal zeer ruim en charmant ingericht mede door de houten balken en typische Spaanse inrichting.

Zo Bijzonder

Natuurlijk wil je ook weten hoe ons weekend verlopen is. Wel, Goed! Top! Fantastisch! Veel te vlug om!

Trouwen in het buitenland: Nog even genieten van het zwembad en elkaar!

Op vrijdag kwamen onze gasten één voor één toe, we lunchten samen en besloten om nog even van de zon en het zwembad te genieten. Al snel lagen we allemaal op een vlinder in het water. Ondertussen zette Art of Events alles klaar voor de welkomstparty die we later die avond gepland hadden. Wat een heerlijk begin van onze bruiloft. Het leek een ontspannen vakantie met onze beste vrienden en familie.

Dag dag ervoor

Trouwen in het buitenland: Hotel fuente del sol - wat een uitzicht! (Sylvie Stijven Photography)

AteljéB


Dan was het tijd om me klaar te maken voor het feestje die avond. Birgit van AteljéB, mijn visagiste, was eerder die dag ook toegekomen. Ze zorgde voor een prachtige avond make-up en een verfrissend kapsel, want warm was het wel. Voor alle festiviteiten losbarsten trokken we er nog even op uit met onze fotografe, Sylvie Stijven, voor een leuke loveshoot. Het zou zonde zijn om deze locatie niet ten volle te benutten. Voor Sylvie was dit ook een nieuwe locatie, dus zo’n minishoot was ideaal om de locatie te leren kennen.

Birgit zorgde voor een fantastische naturelle look. Zowel op de trouwdag als de avond voordien. Ik voelde me echt mooi en alles bleef de hele dag goed zitten. Wat ik echt tof vond, is dat ze vlot werkt zonder ook maar enig gevoel van stress over te brengen. We konden leuk kletsen en lachen tijdens het opmaken.

Melanie
Trouwen in het buitenland: loveshoot (Sylvie Stijven Photography)
Foto: Sylvie Stijven Photography

Tijd voor een feestje!

Om 18u30 werden onze gasten aan het zwembad verwelkomd met een persoonlijke serenade door VanPee & Hasj.  We sloten die dag af met een heerlijk paella buffet aan een prachtige zonsondergang met voldoende wijntjes, sangria en servezas. Speciaal voor de heren van het vrijgezellenfeest was er nog een doorzakkertje genaamd Tequila. Die fles was snel leeg! Om ten volle te kunnen genieten van de huwelijksfestiviteiten besloten we om op tijd naar bed te gaan, apart. De volgende keer dat we elkaar weer zouden zien, was bij de huwelijksvoltrekking. 

Trouwen in het buitenland: Vanpee& Hasj - Leuke intieme band. (Sylvie Stijven Photography)
Foto: Sylvie Stijven Photography
Trouwen in het buitenland: Hotel fuente del sol -Paella! (Sylvie Stijven Photography)
Foto: Sylvie Stijven Photography
Trouwen in het buitenland: Hotel fuente del sol - Tequila - Art Of Events (Sylvie Stijven Photography)
Foto: Sylvie Stijven Photography
Trouwen in het buitenland: Hotel fuente del sol - Art of Events (Sylvie Stijven Photography)
Foto: Sylvie Stijven Photography

D-day

Op zaterdagochtend was iedereen druk in de weer. Vanaf ons gigaterras zag ik al alles klaarstaan voor de ceremonie. Na een heel jaar plannen was onze grote dag eindelijk aangebroken. Het leek wel een film. Birgit had een drukke voormiddag om iedereen klaar te maken voor een leuke avond. De sfeer was enorm relaxed, meer zelfs, we vergaten dat er een trouw was, het leek meer een girlsweekend out. Daarna was het ieder voor zich, mijn vriendinnen gingen zich klaarmaken op hun kamers en ik kreeg hulp van mama om eindelijk mijn trouwkleed aan te trekken. Terwijl ik sta te wachten op het grote moment voel ik het toch wel wat kriebelen in mijn buik. Ik hoorde geklop op de deur, “het is zover”. Wat volgde was een emotioneel momentje met papa klaar om naar de ceremonie te vertrekken.

Foto: Sylvie Stijven Photography
Trouwen in het buitenland: Bruid en vriendinnen. (Sylvie Stijven Photography)
Foto: Sylvie Stijven Photography

Ceremonie

Onder de prachtig, aangeklede boom, stonden mijn twee ventjes op mij te wachten. Dit was hét moment. De laatste stappen naar mijn toekomstige man deed ik alleen. Ik koos ervoor om niet weggegeven te worden want uiteindelijk kies ik er zelf voor om met hem mijn toekomst te delen. Het was een heel intieme viering met mooie woorden van onze getuigen. We hebben gelachen, gehuild en gehuild van het lachen. Het mooiste moment was Casper, helemaal uitgedost, die onze ringen bracht.

Sylvie Stijven Photography

Onder de confetti van lavendel en eucalyptus wandelde we naar de tuin waar de cava klaarstond om te klinken. Nadien ging de receptie verder op het terras waar ook heerlijke hapjes werden geserveerd. Een echt fotoshoot moment was er niet. Sylvie stond overal. Dan zie je haar, dan weer niet. Dat zorgde voor prachtige, spontane foto’s. Zelfs die kleine, intieme momentjes weet zij vast te leggen. Dat is toch écht overal tegelijk zijn.

Sylvie wist elke emotie vast te leggen op beeld. Als wij nu door onze foto’s bladeren krijgen we heimwee naar onze dag. Ik werd er zelfs wat emotioneel van. Wij houden van die spontaniteit en leuke momenten.

Melanie
Trouwen in het buitenland: Ceremonie in de tuin (Sylvie Stijven Photography)
Foto: Sylvie Stijven Photography

Ondertussen werd de binnenkoer omgetoverd tot een prachtig tafereel. De lampionnen die het hotel eerder had opgehangen werden aangedaan, de tafels waren intussen ingedekt en als plaatsaanduiding kozen we voor een prachtige, unieke lolly van champagne smaak ontworpen door Biscuiterie Victor Baron. We kozen voor een heerlijke barbecue  en hierna was het tijd voor het aansnijden van de taart. In plaats van een dinner by candlelight was het een barbecue by sunset.

Trouwen in het buitenland: Hotel fuente del sol-zonsondergang (Sylvie Stijven Photography)

Op de tonen van “Zo bijzonder” van Gers Pardoel opende wij de dansvloer die tot ’s morgens benut werd. We dansten onder een prachtige sterrenhemel. Ja, het was heel bijzonder.

Trouwen in het buitenland: Openingsdans (Sylvie Stijven Photography)
Foto: Sylvie Stijven Photography


Hij is zo bijzonder, kan niet denken aan een leven in een wereld zonder hem!

Music Maestro

Heel veel mensen onderschatten het belang van muziek op een feest. Muziek is dé ideale manier om gevoel en animatie te brengen tijdens eender welk feest. Als muzikant is dit ook behoorlijk belangrijk voor mij. Dus dat was iets dat we snel konden afvinken tijdens het plannen van onze trouw. We kozen voor een tweekoppige band, VanPee & Hasj. Één gitaar, twee prachtige stemmen.

Trouwen in het buitenland: VanPee & Hasj (Sylvie Stijven Photography)
Foto: Sylvie Stijven Photography

Wat mij het meest bijblijft is de leuke sfeer die VanPee & Hasj wist te creëren. Op voorhand hebben we samengezeten om alles te bespreken. Welke muziek horen we graag? Welke liedjes zijn voor ons speciaal? Dat maakt de sfeer nog net dát tikkeltje persoonlijker.

VanPee & Hasj zorgt voor een uitgebreide en unieke invulling van jouw feest.

Melanie

Unieke setting

Onze gasten waren uiterst verrast over de ontvangst, dat merkte we aan de reacties en complimenten nadien. Een echt unieke setting want iedereen kreeg een liedje toegezongen. Uiteindelijk draaide het niet alleen om ons, maar ook om hen, want zij zijn speciaal voor ons. Dat mochten ze ook voelen. Pure muziek, voor pure mensen. Met hun muziek wisten Bart en Koen iedereen te raken. De warmte kwam niet alleen door de temperatuur maar ook door het warme onthaal, de muziek en hun stemmen.

VanPee & Hasj is een muzikaal duo gevormd door Bart aan de zang en Koen op gitaar. Ze brengen originele akoestische covers, muziek van vroeger en nu, perfect voor jong en oud.

VanPee & Hasj

Wij hebben echt enorm schrik gehad omdat wij ervoor gekozen hadden om geen DJ mee te nemen. Achteraf bleek dit totaal ongegrond want met een leuke spotify playlist en een te gek gezelschap zorgden we zelf voor wat afwisseling en dansbare beats. Al dacht niet iedereen er hetzelfde over. (Ja papa, De Kneu is dansbaar ? )

Trouwen in het buitenland: VanPee & Hasj (Sylvie Stijven)
Foto: Sylvie Stijven Photography

Wat had ik liever anders gezien?

Hoewel het een fantastisch feest was, was de aanloop ernaartoe niet altijd zo relaxed. We kozen al snel om te werken met Art of Events als weddingplanner. Achteraf gezien heeft me dit meer stress bezorgd dan nodig was. Ik ben ervan overtuigd dat ze dat weekend hard gewerkt hebben en Marretje heeft een prachtige ceremonie uitgeschreven. Maar moest ik weten, wat ik nu weet, had ik alles zelf voorbereid en gewerkt met een ceremoniemeester. Dit was niet alleen veel goedkoper geweest maar ik weet graag waar ik aan toe ben en werk zelf nogal stipt en precies. Deze dingen dacht ik ook te vinden bij Art of Events. Jammer genoeg werd er veel op de lange baan geschoven, was de communicatie niet goed en zijn er beloftes of budget gewoonweg niet nagekomen. Hoewel onze bedenkingen besproken zijn tijdens de meetings, is er nooit wat veranderd. Zo jammer!

Gelukkig hield ik alles zelf goed bij en zorgden we voor een back-up plan, waar nodig. Ik had die dag waarschijnlijk ook meer van mij moeten laten horen, ik heb alles wat op zijn beloop gelaten. Waardoor ik soms toch wel het gevoel heb dat ik dingen heb gemist of vooral momenten heb gemist.

Details matter

Het was een topweekend! Wij wilden dat onze gasten ten volle konden genieten, ik denk dat we hierin wel geslaagd zijn. Ook de details waren enorm belangrijk. Er lag een krantje voor hun klaar op de kamer, zakdoekjes op de ceremoniestoelen en lolly’s als tafelaanduiding. Hierover schrijf ik met veel enthousiasme in de komende blogs.

Trouwen in het buitenland: Hotel fuente del sol- Art of Events (Sylvie Stijven)
Foto: Sylvie Stijven Photography

Iedereen heeft me gewaarschuwd, die dag vliegt om. Ook al hadden wij twee dagen om volop te genieten, ze zijn echt omgevlogen. Maar we houden er prachtige herinneringen aan over.

Voor de rest van ons leven.

Trouwen in het buitenland: Hotel fuente del sol, zonsondergang (Sylvie Stijven)
Foto: Sylvie Stijven Photography

Lees meer over dit topic:

Je houd misschien ook van...

3 reacties

 1. Hoi,

  Wat leuk om jouw ervaring te lezen! Toevallig ben ik al een aantal maanden bezig met onze grote dag en overweeg dezelfde locatie. Doordat ik geen weddingplanner wil en het lastig inschatten vindt hoe dit te regelen op afstand heb ik het op een laag pitje gezet. Op insta kwam ik jouw blog tegen en de locatie gaat toch weer kriebelen.

  Ik vroeg mij af of jullie de overnachting voor de gasten geregeld hebben? En of jullie dus alles vanuit eigen land hebben meegenomen zoals muziek, make-up en fotografie. Maakt dit het allemaal niet erg kostbaar? Ben sowieso erg benieuwd naar de uiteindelijke kosten. Had jij een tolk of communiceerde je in het Engels?

  Sorry voor alle vragen!

  Groetjes Christa

  1. Dag Christa

   Wij hebben gewerkt met een weddingplanner. Maar achteraf gezien was dit nergens voor nodig.
   De communicatie gebeurde steeds in het Engels. Er is wel sinds kort een wisseling geweest in de medewerkers waardoor hun Engels niet altijd even goed is. Maar als je werkt met duidelijke schema’s, draaiboek en eventueel heel wat foto’s ter verduidelijking lijkt me dat zeker goed te komen.

   Wat bij ons direct duidelijk werd is dat Fuente Del Sol een echt trouwhotel is. We zagen hoe ze zich klaarmaakte voor de volgende trouw, het weekend na de onze. Dus op dat vlak kunnen ze goed meedenken en weten ze wel wat ze doen. Wij besloten om de overnachting van onze gasten te betalen, alsook de drank en maaltijd van beide avonden. (vrijdag en zaterdag) Muziek, fotografe en visagiste hebben we uit België meegenomen. Op tijd de vluchten boeken is dan de boodschap, dan vallen die prijzen ook wat mee. Als je de ceremonie daar doet, overweeg dan ook om de ceremoniespreker (of ceremoniemeester die beide zou willen doen) mee te nemen. Die brengt de boodschap in jouw taal, wat toch wel persoonlijker is.

   Ik zou je zoveel kunnen vertellen over de trouw.
   Als je wilt kan je me altijd mailen (info@bymelaniie.com) Dan stuur ik je een voorbeeldje van ons draaiboek etc.

   Groetjes

   Melanie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers vinden dit leuk: